donderdag 25 april 2024
Wouter van Vark in duel met GOES speler, Ties Bazelmans kijkt toe - Foto: Ruud Bertels

Marvilde verliest van sterk GOES

Meerveldhoven – De situatie van Marvilde is nijpend aan het worden. Met nog 4 wedstrijden te gaan was er een achterstand van 3 punten op een nacompetitie plaats. Een wedstrijd tegen de nummer twee is dan niet echt waar je op zat te wachten. In de heenwedstrijd was GOES beter, maar wist Marvilde toch met een gelijkspel terug te keren. Vandaag eenzelfde verhaal. GOES heeft veel snelheid en voetballend vermogen en Marvilde moest proberen om met hard werken tot een resultaat te komen. Lange tijd leek ook nu een punt mogelijk, maar uiteindelijk won GOES verdiend met 2-4.

Vanaf het begin zette GOES druk naar voren. Marvilde moest verdedigen en deed dit goed, mede door goed keeperswerk van Richard Prinsen en slecht uitspelen van de kansen door GOES. Al in de eerste vijf minuten waren er twee kansen voor de gasten, maar die leverden niets op, o.a. door goed ingrijpen van Stijn Louwers. In de 9e minuut was Marvilde voor het eerst gevaarlijk. Rick van den Bogaard gaf de bal voor en bij de eerste paal kopte Muti de bal voorlangs.

Na 26 minuten plaatste Jelle Klap de bal op rechts over de verdediging van Marvilde. Hier pikte Erwin Franse de bal maar kwam op zijn weg naar het doel Richard Prinsen weer tegen, die zich voor de bal gooide. Drie minuten later was het weer Jelle Klap die alleen richting Marvilde-doel ging. Net voor Richard Prinsen legde hij de bal breed, maar voordat deze ingeschoten kon worden wist Stijn Louwers de bal weg te werken. Twaalf minuten voor rust werd Steve Schalkwijk neergelegd door Stijn Louwers en de scheidsrechter besloot dat dit een strafschop was. Schalkwijk schoot zelf, maar raakte de binnenkant van de paal, waarna de bal weer terug het veld in kwam.

Marvilde begon sterk aan de tweede helft. Al in de eerste minuut gaf Michael Maessen een voorzet vanaf links en midden voor het doel kopte Danny Das naast. Eén minuut later kapte Luc Martens zich goed vrij op links. Hij schoot vanaf 23 meter op doel; de doelman stond aan de grond genageld, waardoor de bal mooi in het doel vloog, 1-0. De voorsprong was van korte duur, want in de 54e minuut omspeelde Erwin Franse een paar tegenstanders op rechts. Vanaf de achterlijn koos hij voor een pass naar Steve Schalkwijk, die simpel de bal in het lege doel tikte, 1-1. Vier minuten later gaf Danny Das de bal voor vanaf rechts. Bij de eerste paal nam Ties Bazelmans de bal aan en draaide weg bij zijn tegenstander. Op de punt van het vijfmeter gebied schoot hij op doel, helaas in de handen van de doelman. In de 68e minuut ging Steve Schalkwijk er als een sneltrein vandoor aan de linkerkant. Hij was te snel voor alle verdedigers en gaf de bal voor. Ondanks tussenkomst van Michael Maessen wist toch Erwin Franse de bal in het doel te tikken, 1-2. Vier minuten later kwam Francis Kabwe Manengela vanaf rechts alleen voor Richard Prinsen, die opnieuw een redding verrichte.

Tien minuten voor het einde leek de beslissing te vallen. Via Manengela en Mart de Kroo kwam de bal voor een leeg doel bij Steve Schalkwijk. Hij had dan ook geen moeite om zijn tweede doelpunt te maken en zo zijn gemiste strafschop ruimschoots goed te maken, 1-3. Twee minuten later kwam Manengela, na twee op elkaar botsende verdedigers van Marvilde, vrij voor doel. Ook nu wist Richard Prinsen te redden en meteen hierna kwam Marvilde weer terug in de wedstrijd. Een lange bal op Rick van den Bogaard aan de rechterkant leek op niets uit te lopen, omdat Rick helemaal alleen was tegen een viertal verdedigers. Rick zag dat ook en schoot dus uit een moeilijke hoek op doel. Deze schitterende poging ging diagonaal precies aan de goed kant van de paal in het zijnet, 2-3.

Drie minuten later leek Marvilde zelfs weer langszij te komen toen Danny Das diep ging en alleen voor de doelman met een lob probeerde te scoren. Helaas ging de bal over het doel. Marvilde bleef proberen, maar uiteindelijk viel in de blessuretijd de definitieve beslissing. Een diepe bal vanuit de verdediging van GOES leek bij een buitenspel staande speler terecht te komen. De scheidsrechter besloot echter dat dit niet het geval was, maar Richard Prinsen was net eerder bij de bal. Hij werkte deze weg tot net over de middenlijn. Hier pakte Manengela de bal op en schoot de bal met een streep over Richard Prinsen in het verlaten doel, 2-4.

Marvilde heeft met veel inzet gespeeld tegen deze sterke tegenstander, maar kwam uiteindelijk toch te kort. Door de overwinningen van de andere ploegen onderin wordt de situatie nu wel erg problematisch.

47. Martens 1-0, 54. Schalkwijk 1-1, 68. Franse 1-2, 81. Schalkwijk 1-3, 84. v.d. Bogaard 2-3, Espiritto Santo 2-4

Marvilde: Prnsen; v. Vark, v.d. Wiel, Louwers, Maessen; Bazelmans, Kiebert, Martens (59. Brans (73. Verhoef)); Nawabi, Das, v.d. Bogaard
GOES: Uyl; Hollemans, Rentmeester, Klap, Kroon (63. Kabwe Manengela), d. Vlieger (68. Bolivar Pereira Espiritto Santo), Schalkwijk, d. Winter, Tawfik, Franse, v. Hecke (53. d. Kroo)