donderdag 28 maart 2024
Het keerpunt in de wedstrijd: de rode kaart voor Marvilde-keeper Prinsen - Foto: Moerse Boys

Marvilde verliest twee punten tegen Moerse Boys

Meerveldhoven – De derde wedstrijd van deze competitie pakte Marvilde het eerste punt in de eerste klasse ooit. Dat was in de uitwedstrijd bij Moerse Boys (0-0). De kansen waren toen op één hand te tellen. Vandaag in de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Zundert was dat totaal anders. Marvilde kreeg vele kansen en ook Moerse Boys kreeg kansen, maar die kreeg het van Marvilde. Uiteindelijk was het resultaat hetzelfde als in de uitwedstrijd, beiden één punt.

Al in de vijfde minuut kreeg Rick van den Bogaard binnen het strafschopgebied een schietkans. Zijn harde schot kwam op de vuisten van doelman Tom Magielse, die in het verloop van de wedstrijd nog vele reddingen zou verrichten. Drie minuten later kwam Rick van den Bogaard naar binnen vanaf links. Hij gaf de bal op Ties Bazelmans, die hem doortikte op Danny Das. Alleen voor de doelman wist deze met de benen redding te brengen.

Het eerste kwartier was helemaal voor Marvilde, maar in de 18e en 19e minuut gaf Marvilde de bezoekers de kans om op voorsprong te komen. Eerst probeerde Richard Prinsen in het doel van Marvilde de tegenstander uit te spelen. Dat lukt niet en Goossens kreeg de bal in zijn voeten. Richard kon zich toch nog op de bal werpen. Zijn uittrap naar Michael Maessen kwam meteen weer terug, maar die bal was zo zacht dat Pim Goossens hier eenvoudig tussen zat. Vanaf de rechterkant kwam Goossens richting Richard, waarna de doelman van Marvilde met de benen redding bracht. Net voor het half uur gaf Ties Bazelmans de bal diep op Rick van den Bogaard. Alleen voor de doelman wist ook Rick de benen van de doelman niet te ontwijken. In de 36e minuut kwam een corner van Muti Nawabi bij Gijs Kiebert bij de tweede paal terecht. Zijn inzet ging via de paal naast.

Na al deze kansen in de eerste helft was Marvilde de baas in de tweede helft. In de 52e minuut schoot Muti Nawabi de bal vanaf 18 meter op de kruising. Na 64 minuten viel dan toch de verdiende treffer voor Marvilde. Rick van den Bogaard ging diep aan de linkerkant. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal bij Tommy Boogers terecht. Helemaal vrijstaand plaatste hij de bal langs de doelman, 1-0. Helaas voor Marvilde maakte Richard Prinsen in de 78e minuut een verkeerde actie. Hij had de bal in zijn handen en wilde die snel naar voren schieten. Er stond een speler van Moerse Boys voor zijn neus die hij aan de kant duwde. De scheidsrechter beoordeelde dit als een rode kaart en een penalty. Die werd, met invaller doelman Rick van den Bosch in het doel, ingeschoten door Daan van den Broek, 1-1. Rick zat wel in de goede hoek, maar de bal was te goed ingeschoten.

Hierna kreeg Moerse Boys nog steeds geen grote kansen, maar de druk op de verdediging werd wel groter. Marvilde kreeg nog een opdoffer toen Tommy Boogers na goed doorzetten zijn tweede gele kaart kreeg. Dat was in de 90e minuut en gezien de actie van Tommy een overdreven straf van de scheidsrechter. Zelfs met 9 spelers had Marvilde de wedstrijd nog kunnen winnen. Muti Nawabi gaf de bal op Danny Das en op de rand van het strafschopgebied, alleen voor de doelman, probeerde hij de bal langs de doelman te punteren. Weer redde de doelman met de voeten. Eindstand dus 1-1, maar de schade voor de komende wedstrijden is redelijk groot, gezien de schorsingen en de krappe selectie bij de blauwwitters. Volgende week gaat Marvilde op bezoek bij de gedoodverfde kampioen Baronie in Breda.

Marvilde: Prinsen; Bartholomeus, Cools, v.d. Wiel, Maessen; Bazelmans, Das, Kiebert (v.d. Steen) ; Boogers, Nawabi, v.d. Bogaard
Moerse Boys: Magielse; Broos, Daems, Foesenek, de Beer, Goossens (Mol), Pertijs, B. van den Broek, D. van den Broek, Boomaerts (van Overveld), Goossens