donderdag 25 april 2024

Marvilde verrast en overklast koploper FC Eindhoven AV

Eindhoven – In de heenwedstrijd in Meerveldhoven ging huidig koploper FC Eindhoven met een verdiende 1-3 overwinning aan de haal. Vandaag stond de return op het programma en liet Marvilde zien dat het van die eerste wedstrijd geleerd heeft. Daarnaast zorgde Bas de Haas van Eindhoven, ongetwijfeld ongewild, voor de extra motivatie bij Marvilde. Bas gaf in een kranteninterview de verwachte eindstand voor deze wedstrijd: “4-0 en maak er zelf eentje”. Misschien arrogant, maar vooral ook met iets te veel overschatting van de eigen kracht. Mogelijk dat het hele team van Eindhoven met dat gevoel de wedstrijd in ging, maar dan hadden ze geen rekening gehouden met de kracht van Marvilde. Binnen een half uur stond het al 1-4. Die voorsprong hield Marvilde knap vast tot het einde (3-6).

Vanaf het begin speelde Marvilde gedurfd naar voren. Al in de 2e minuut snelde Max van den Akker Eindhoven-linksback Richard Looijmans voorbij. Zijn prima balletje opzij werd door Danny Das net binnen het strafschopgebied diagonaal in het doel geschoten, 0-1. Helaas werd de stand met wat geluk al binnen acht minuten gelijkgetrokken door Eindhoven. Robertino Wall ging door op links, zijn inzet werd gestopt door Sam van Rooij, maar de bal kwam meteen weer tegen de benen van Wall, waarna deze in het doel rolde, 1-1. In de 16e minuut werd op rechts een overtreding gemaakt op Dennis van de Weijer, tien meter over de middenlijn. Geel voor Stanley Verbeek en een goed genomen vrije trap van Robbert Born. Keeper Cas Peters stompte de bal slecht weg, waarna Tayfun Yilmaz op de rand van het strafschopgebied de stuiterende bal knap drukte en voor de 1-2 zorgde. Nick van de Berk had hier opmerkingen op en kreeg zijn eerste gele kaart.

In de 24e minuut kreeg Marvilde twee corners achter elkaar. Ties Bazelmans nam de tweede en ondanks de lengte in de ploeg van Eindhoven toornde Vincent Bartholomeus op 7 meter hoog boven iedereen uit en kopte de 1-3 in het doel. Op het half uur werd Nick van de Berk aangespeeld door keeper Peters, maar onder druk schoot hij de bal slecht naar voren. Danny Das pikte de bal op en speelde meteen op Max van den Akker op 11 meter. Door de grote vrije ruimte kon Max de bal weer teruggeven op Danny, die de bal weer terug gaf. Max speelde zich perfect vrij maar werd neergelegd door de Eindhovense doelman. De toegekende strafschop werd hard in de hoek geschoten door Max van den Akker, 1-4. In de blessuretijd mocht Bas de Haas een corner nemen op rechts, maar deze werd over gekopt door Michel Leon-Payo.

Het eerste kwartier van de tweede helft ging gelijk op. Eindhoven probeerde het met de extra aanvullende impulsen van de sterke Rowan van Rooij voor Richard Looijmans. Aan de andere kant had Marvilde de voorsprong uit moeten breiden, maar de laatste pass was telkens net niet goed. In de 58e minuut was er ook zo’n aanval. Die werd uitverdedigd, maar blijkbaar was Nick van de Berk redelijk gefrustreerd geraakt en hij sloeg Dennis van de Weijer hard in zijn nek, zonder dat de bal in de buurt was. Omdat de aanval de andere kant uit ging had de scheidsrechter het niet gezien. Gelukkig volgde de straf voor Van de Berk 10 minuten later alsnog.

Voor die tijd was Eindhoven in de 60e minuut weer iets dichterbij gekomen. Een voorzet vanaf rechts werd ingeschoten door Rowan van Rooij, 2-4. In de 67e minuut maakt Van de Berk weer een forse overtreding en mocht met zijn tweede gele kaart naar de kant. Een dik kwartier voor het einde kwam doelman Peters rechts in de verdediging aan de bal, maar zijn uittrap was niet goed. Op de middenlijn pikte Ties Bazelmans de bal op en kon ineens op doel schieten. Cas Peters was met een duik nog net op tijd terug om de bal uit de hoek te tikken. In de 77e minuut nam Ties Bazelmans weer een corner op links. Deze bleef bij de eerste paal hangen en uit de draai schoot Robbert Born de 2-5 in het doel.

De wedstrijd leek beslist, maar drie minuten later verkleinde Jordi van Meurs de achterstand toch weer tot 3-5 toen hij vanaf rechts naar binnen kwam en de bal in de verre hoek plaatste. Hierna kwam Carsley Mathilda nog in de ploeg bij Eindhoven en zijn eerste mogelijkheid was meteen erg gevaarlijk. Gelukkig wist Sam van Rooij zijn inzet te keren. Uiteindelijk kwam de bal in de 90e minuut bij Danny Das terecht die deze vanaf 25 meter in de kruising schoot, 3-6.

2. Das 0-1, 8. Wall 1-1, 14. Yilmaz 1-2, 24. Bartholomeus 1-3, 30. v.d. Akker 1-4 (str); 60. v. Rooij 2-4, 77. R. Born 2-5, 80. v. Meurs 3-5, 90. Das 3-6

Marvilde: v. Rooij; v. Vark, Bartholomeus, R. Born, Maessen; v.d. Weijer (72 Muti Nawabi), Das, Bazelmans, J. Born (64. v.d. Wiel); Yilmaz, v.d. Akker