donderdag 18 april 2024
De koppende Van Linker velt met zijn 2e doelpunt het vonnis over Marvilde - Foto: Ronald Otter

Marvilde verspeelt winst opnieuw in laatste tien minuten

Meerveldhoven – Twee weken geleden stond Marvilde tien minuten voor het einde met twee doelpunten voor tegen HVCH en ook vandaag tegen MOC’17 uit Bergen op Zoom stond in de 80e minuut eenzelfde voorsprong op het scorebord. Tegen HVCH leverde dat nog 1 punt op, vandaag was dàt zelfs niet de beloning. Drie doelpunten van MOC’17 in de laatste 10 minuten zorgden voor een grote domper bij de thuisploeg.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Marvilde was wel slagvaardiger voor het doel. In de 9e minuut gaf Steven Cools de bal diep aan de rechterkant op Rick van den Bogaard. Rick gaf de bal voor waar Emiel van der Steen op 10 meter de bal binnenkant voet over de grond in het doel schoot, 1-0. Na een kwartier schoot Oguzhan Kilavuz net buiten het strafschopgebied op het doel van Richard Prinsen. Via de onderkant van de lat kwam de bal terug het veld in. Zonder grote kansen, waarbij de wind een grote invloed had op het spel, leek de rust bereikt te worden met een 1-0 voorsprong voor Marvilde. Maar in de 42e minuut werd deze toch nog verdubbeld. Een vrije trap aan de linkerkant werd voor het doel gebracht door Rick van den Bogaard. Op de strafschopstip toucheerde Tommy van de Wiel de bal met het hoofd, waardoor deze over de uitgekomen doelman van MOC’17 in het verlaten doel verdween, 2-0. In de blessuretijd schoot Tom Sanen nog, net buiten het strafschopgebied iets aan de linkerkant, richting de lange hoek. Richard Prinsen redde en de rebound kon met vereende krachten buiten het doel gehouden worden.

In de tweede helft leek Marvilde de wedstrijd te beslissen, maar de aanvallen werden meestal niet goed uitgespeeld. Alleen Rick van den Bogaard kreeg een grote kans. Hij ging in de 59e minuut alleen richting doelman Oleh Lesiv. De inzet van Rick werd echter gestopt door de doelman van MOC’17. Zes minuten later kon Tommy Boogers een vrije trap van Tommy van de Wiel nog net voor de doelman aantikken, maar de doelman van MOC’17 had een prima reflex in huis, waardoor de bal niet in het doel verdween. Hierna had Marvilde niets meer te vertellen en was het alleen nog MOC’17 dat in de aanval was. In de 75e minuut schoot Tom Sanen vanaf 20 meter op doel; het schot werd van richting veranderd, waarna Richard Prinsen de bal katachtig uit de kruising moest tikken. Vanaf de 81e minuut ging het helemaal fout. Brian Kruf ging alleen richting de doelman van Marvilde en tikte de bal uiteindelijk breed op Nishant Jagernath die geen moeite had om de bal in een leeg doel te tikken, 2-1. In de 86e en 87e minuut deden twee identieke doelpunten Marvilde de das om. Twee corners vanaf links werden bij de tweede paal ingekopt door Lars van Linker voor de 2-2 en de 2-3. Als klap op de vuurpijl pakte Michael Maessen in de 88e minuut ook nog een rode kaart wegens natrappen.

Door deze nederlaag is Marvilde op de laatste plaats in de 1e klasse C beland. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Nemelaer en zal Marvilde weer hard moeten werken om een goed resultaat te behalen.

9. v.d. Steen 1-0, 42. v.d. Wiel 2-0; 81. Jagernath 2-1, 86. v. Linker 2-2, 87. v. Linker 2-3

Marvilde: Prinsen; v. Vark, Louwers, v.d. Wiel, Cools; Das, v.d. Steen (73. Maessen), Kiebert (79. Jakobs), Bazelmans, Boogers, v.d. Bogaard (84. Bertels)