donderdag 25 april 2024

Marvilde weerstaat hooggeplaatst GOES

Goes – In de laatste vier wedstrijden had Marvilde drie keer gewonnen en één keer ongelukkig verloren van TOP. Vandaag stond de wedstrijd tegen nummer twee G.O.E.S. op het programma. G.O.E.S. staat dus niet voor de woonplaats Goes maar voor Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk. De wedstrijd van vandaag had twee gezichten. De eerste helft lukte weinig bij GOES en was Marvilde sterker (rust 0-2) en de tweede helft was GOES veel sterker en kreeg Marvilde geen kans meer. Uiteindelijk mocht Marvilde blij zijn met de 2-2 eindstand.

In de eerste helft was Marvilde duidelijk de sterkere ploeg. GOES probeerde met verzorgd opbouwspel tot aanvallen te komen, maar de ballen vlogen alle kanten uit, behalve de goede. Marvilde daarentegen wist de opbouw vaak te onderscheppen en zo snel tot een aanval te komen. In de 22e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Een corner vanaf rechts van Ties Bazelmans leek bij de eerste paal weggewerkt te worden, maar schoot uiteindelijk door tot bij Tommy van de Wiel op 10 meter midden voor het doel. De eerste inzet werd nog geblokt, maar zijn eigen rebound werd door Tommy in de kruising geschoten, 0-1. Eén minuut later verdubbelde Marvilde de voorsprong. Ties Bazelmans gaf de bal voor vanaf rechts. Midden voor het doel liet Tommy Boogers de bal door de benen lopen, zodat die bij Rick van den Bogaard terecht kwam. Rick schoot de bal in de korte hoek, 0-2. GOES was in de verdediging onzorgvuldig en ook in de aanval was de eindpass of de afwerking van een kans steeds matig. Marvilde ging dus de rust in met een schijnbaar geruststellende voorsprong van 0-2.

De trainer van GOES, ex-keeper van NAC John Karelse, zal in de rust duidelijk geweest zijn tegen zijn ploeg. Het moest anders, en het wèrd anders. Er voetbalde nog maar één ploeg en dat was GOES. Marvilde moest achteruit en kreeg al snel een tegentreffer te verwerken. In de 51e minuut werd Mart de Kroo aan de linkerkant net binnen het strafschopgebied vrijgespeeld. Hij schoot de bal diagonaal in de uiterste hoek net naast de paal, 1-2. Vier minuten later schoot Ray Kroon net buiten het strafschopgebied op doel. Tussen al de benen door kwam de bal midden in het doel in de handen van Sten Otter terecht. Tien minuten later slalomde Erwin Franse, vorig seizoen Feyenoord A2, door de verdediging van Marvilde. Met veel snelheid ging hij alleen op Sten Otter af. Zijn schot ging net voor het doel langs. Een kwartier voor het einde werd een schot vanaf 20 meter gered door Sten Otter, maar hij moest de bal los laten. De rebound kwam in een moeilijke hoek op 3 meter bij Steve Schalkwijk terecht. Hij schoot vanaf rechts op de binnenkant van de paal en de deze rebound kwam gelukkig bij een speler van Marvilde terecht. In de 85e minuut kreeg GOES dan uiteindelijk de gelijkmaker die het verdiende. Een verre inworp vanaf rechts werd door iedereen gemist en bij de tweede paal op 13 meter ingeschoten door Ray Kroon. Via de binnenkant van de paal ging de bal over de lijn, 2-2.

Het lijkt alsof Marvilde 2 punten verloren heeft gezien de 0-2 voorsprong bij de rust, maar tegen deze sterke tegenstander is het vooral knap dat Marvilde ook nu stand heeft weten te houden!