donderdag 28 maart 2024
Goed voetbalweer op sportpark De Klep in Middelbeers

Marvilde wint eenvoudig bij Beerse Boys

Middelbeers – Vaak heeft Marvilde veel moeite met Beerse Boys, maar de laatste 2 seizoenen slaat dat een beetje om. Vorig seizoen werd met 1-4 in Beers gewonnen, maar werd thuis met 2-3 verloren. Dit seizoen was Marvilde in de thuiswedstrijd oppermachtig (6-0) en vandaag was de wedstrijd al na twee minuten beslist. Marvilde scoorde toen de 0-1 en kwam niet meer in gevaar.

In de 2e minuut speelde Tayfun Yilmaz de bal langs de lijn diep op Max van den Akker. Max gaf voor, maar de bal werd geblokt, zodat Marvilde een corner op rechts mocht nemen. Robbert Born nam deze en nadat de bal weggekopt was door Beerse Boys kwam Robbert weer in balbezit. Zijn voorzet kwam nu precies bij Tommy van de Wiel bij de tweede paal, die  de 0-1 in het doel kopte. Tien minuten later kreeg de thuisploeg één van haar twee grote kansen. Joop Willems gaf de bal vanaf de achterlijn in het strafschopgebied terug op Jannes Mulders. Een Marvilde-verdediger kon nog net zijn voet er voor zetten, zodat het slechts een corner werd.

In de 22e minuut ging Ties Bazelmans alleen op doelman Rob Wilborts af, maar die stopte zijn inzet op de rand van het strafschopgebied met de benen. Twee minuten later kwam Max van den Akker op links bij de zijlijn in balbezit. Hij trok naar binnen en schoot richting de korte hoek. Weer was doelman Wilborts de baas. Tien minuten voor rust werd de stand dan toch verdubbeld. Vanaf de middenlijn gaf Sander Bertels de bal op rechts diep op Max van den Akker. In het strafschopgebied kwam de bal tot dicht tegen de achterlijn en de doelman dacht bij de bal te kunnen. Hij bedacht zich echter en Max had een fantastisch lobje in huis. De doelman rende nog wel achter de bal aan, maar kon hem niet meer tegen houden, 0-2. In de eerste de beste aanval hierna kopte Jannes Mulders een voorzet vanaf rechts prima in. Helaas voor de thuisclub kwam de kopbal op de lat, maar bijna werd het toch nog een doelpunt. De terugspringende bal kwam tegen Tommy van de Wiel en ging zo nog bijna in het doel, maar Sam van Rooij kon er nog net bij.

In de tweede helft liet Marvilde de thuisclub aan de bal, maar Beerse Boys kwam nauwelijks tot een goede aanval. Als er al een voorzet was, kon Sam van Rooij deze eenvoudig uit de lucht plukken. Marvilde zelf loerde op de uitbraak en ondanks dat er vele mogelijkheden kwamen om die uit te spelen kwamen er ook voor de bezoekers nauwelijks kansen. De wedstrijd hobbelde dan ook naar de verdiende overwinning van Marvilde.

2. v.d. Wiel 0-1, 36. v.d. Akker 0-2

Marvilde: v. Rooij; v. Vark, R. Born, v.d. Wiel, Yilmaz; J. Born, Bertels (60. v.d. Weijer), Bazelmans (84. Maessen); v.d. Akker, Das, Muti Nawabi (77. Bartholomeus)
Beerse Boys: Wilborts; v. Gestel, v. Bijsterveldt, v. Rooij, Vingerhoets (89. Wanrooij); Gooskens, Willems, Schapendonk; d, Otter (58. v.d. Sande), J. Mulders, v. Spreuwel