donderdag 28 maart 2024
Rechtsback Clint van Doorn passt naar voren - Foto: Ronald Otter

Marvilde wint verdiend van Someren

Someren – Na de 1-0 overwinning van Marvilde vorige week tegen Valkenswaard stond vandaag de uitwedstrijd tegen Someren op het programma. Voor deze wedstrijd stond Someren 5e met 1 punt voorsprong op Marvilde (6e). Marvilde was vandaag beter en dreigender dan de thuisclub en won verdiend al vergat het met een grotere overwinning naar huis te gaan dan de 0-1 die nu na 90 minuten op het scorebord stond.

De eerste helft was redelijk chaotisch van twee kanten. Goede aanvallen werden nauwelijks op de mat gelegd. In de 25e minuut kreeg Koen de Louw de bal op de as van het veld zomaar in de voeten en alleen voor Sam van Rooij mocht hij uithalen. Zijn schot ging naast de kruising. Drie minuten later kwam een corner van Someren bij Luuk Hoeben, maar zijn kopbal werd gepakt door Sam van Rooij.

In de 30e minuut kwam Marvilde op voorsprong. Mathijs de Bie pikte de bal op links op en speelde drie tegenstanders uit. Zijn steekbal op Max van den Akker was perfect; Max maakte alleen voor doelman Maarten Werts geen fout, 0-1. In de blessuretijd van de eerste helft had de voorsprong verdubbeld moeten worden. Clint van Doorn gaf de bal diep op Max van den Akker. Zijn voorzet kwam op 8 meter bij de geheel vrijstaande Salim Zeroual terecht, maar Salim (al bijna 25 jaar lid van Someren) kwam niet helemaal goed uit met zijn passen en slaagde er, in twee instanties, niet in om Someren pijn te doen (over het doel).

In de tweede helft was Someren meer in de aanval, maar gevaarlijk werd het zelden. Tot aan het strafschopgebied was het spel nog redelijk, maar vaak was de passing te slordig. De grootste kans had Someren in de 64e minuut toen Wesley van den Boomen de bal voor gaf en Luuk Hoeben bij de tweede paal naast schoot. De aanvallen van Marvilde waren veel gevaarlijker, maar zoals de laatste jaren wel vaker was doelman Maarten Werts de grote sta-in-de-weg voor de aanvallers van Marvilde. Max van den Akker was bij een diepe bal rond de 70e minuut sneller bij de bal dan de doelman van Someren, maar uitspelen van de doelman (buiten het strafschopgebied) lukte niet. In de 80e minuut ging Max alleen op de doelman af, maar ook nu pakte Werts de inzet klemvast.

Uiteindelijk maakte het dus niet uit dat Marvilde een stuk of 3 grote kansen alleen voor de doelman niet benutte. De 0-1 overwinning was verdiend en daarmee steeg Marvilde één plek op de ranglijst ten koste van de tegenstander van vandaag.

30. v.d. Akker 0-1

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, M. v. Doorn, R. Born, v. Vark; Bazelmans (88. d. Matter), Demin, v.d. Weijer (58. Kantelberg); d. Bie (70. Yilmaz), Zeroual, v.d. Akker
Someren: Werts; v.d. Boomen, v. Lierop (77. Venhuizen), Schweren, Kusters (46. v.d. Aker), Sonnemans, Meulen, J. Hoeben, d. Louw, Bouwmans (v.d. Velden), L. Hoeben