Het kampioensteam 2015-2016

Marvilde zet kroon op spannend seizoen

De naar DBS vertrekkende hoofdtrainer Bram Louwers moest er na afloop aan geloven - Foto: Ronald Otter
De naar DBS vertrekkende hoofdtrainer Bram Louwers moest er na afloop aan geloven – Foto: Ronald Otter

Meerveldhoven – Door een 3-1 overwinning op RPC heeft Marvilde het kampioenschap behaald in de 2e klasse F. Volgend jaar zal Marvilde dan ook, voor het eerst in haar 90-jarige bestaan, uitkomen in de 1e klasse! Een fantastisch resultaat na een zeer spannende competitie, waarin lange tijd meerdere teams in aanmerking kwamen voor de hoogste plek. Uiteindelijk ging die eer dus naar Marvilde, dat voor 600 toeschouwers na 20 minuten op rozen zat en de wedstrijd daarna rustig uitspeelde.

In de eerste minuut was er al meteen een kans voor Rick van den Bogaard, maar zijn onorthodoxe kopbal bereikte niet het gewenste doel. In de 7e minuut was het wel raak. Rick van den Bogaard gaf voor en op vijf meter van het doel had Tayfun Yilmaz geen moeite om de 1-0 in het doel te tikken.

De 2-0 van Ties Bazelmans is in de maak - Foto: Ronald Otter
De 2-0 van Ties Bazelmans is in de maak – Foto: Ronald Otter

Tien minuten later ging Tayfun Yilmaz op zijn vertrouwde manier goed door aan de linkerkant en gaf de bal uiteindelijk vanaf de achterlijn terug op Ties Bazelmans. Ties nam de bal perfect aan, waardoor hij vrij uit kon halen. In de korte hoek schoot hij dan ook de 2-0 in het doel. De eerste helft bleef het meeste gevaar van Marvilde komen, maar RPC deed zeker goed mee. In de 20e minuut haalde Erwin Isbouts vanaf de linkerkant ineens uit. Keeper Pawan Mohanlal wist de bal nog met een uiterste inspanning uit het doel te tikken. Iets voor het half uur kwam een vrije trap van Erwin Isbouts bij de tweede paal bij Stijn Louwers terecht. Zijn kopbal werd met de vuisten gestopt door de RPC-doelman. De rebound was opnieuw Stijn, maar deze werd in de kluts door spelers en doelman uit het doel gehouden. In de 37e minuut gaf Finn van Eck een scherpe voorzet vanaf de rechterkant die door Sten Otter bij de eerste paal in 2 instanties tegengehouden werd. Twee minuten later kopte Philip vd Brekel uit een corner over het doel.

Tayfun Yilmaz velt definitief het vonnis over RPC met de 3-1 in de korte hoek - Foto: Ronald Otter
Tayfun Yilmaz velt definitief het vonnis over RPC met de 3-1 in de korte hoek – Foto: Ronald Otter

In de tweede helft moest Sten Otter een aantal keren optreden op gevaarlijke schoten van RPC-spelers, maar pas in het laatste kwartier werd er weer gescoord. Eerst was kopte Abel van Aller van dichtbij de bal in, 2-1 in de 73e minuut. Twee minuten later werd de oude voorsprong weer hersteld. Rick van den Bogaard gaf de bal op Tayfun Yilmaz en iets aan de rechterkant plaatste hij de bal voorbij de doelman van RPC. De wedstrijd bleef hierna gelijk opgaan, maar gescoord werd er niet meer. Na het eindsignaal barstte een gigantisch feest los op sportpark Jongelingsveld.

Voorafgaand aan deze competitie was al duidelijk dat meerdere teams in aanmerking zouden komen voor het kampioenschap. Uiteindelijk is het Marvilde gelukt om de hoogste trede te bereiken. Volgend seizoen mag het team bewijzen dat het ook in de eerste klasse mee kan, maar dat zijn zorgen voor later.

Marvilde: Otter; Cools (80. Maessen), v.d. Wiel, Louwers, Bartolomeus; Bertels (76. Boogers), Bakermans, Bazelmans (43. Kiebert), Isbouts; v.d. Bogaard, Yilmaz
RPC: Mohanlal; v. Nes, v. Dijk, Ackermans, Gilbert, v. Aller, v.d. Steen, Wijnands, v.d. Brekel (46. Vringer), v. Eck (v.d. Velden), Dingil