vrijdag 19 april 2024
Michael Damman werd na afloop uitgeroepen tot 'Man-of-the-Match' - Foto: C.S. Fotografie

Meer dan verdiend punt voor Rood Wit tegen koploper

Veldhoven-Dorp – Rood Wit heeft koploper FC Eindhoven AV goed tegenstand geboden. Tot een paar minuten voor het laatste fluitsignaal stonden de Veldhovenaren zelfs op voorsprong. Een penalty in de slotfase gooide echter roet in het eten. Rood Wit kan met deze strijdlust echter de komende wedstrijden met een goed gevoel tegemoet gaan.

Na de tweeluik met RPC stond er met FC Eindhoven een zware pot op het programma. De Eindhovenaren staan fier aan kop in de tweede klasse en waren vorige week met 5-2 veel te sterk voor Hilvaria. Rood Wit kon echter hoop putten uit de heenwedstrijd want op 23 december werd het 1-1. Daarnaast heeft de koploper elk jaar weer problemen met de spelwijze van de Veldhovenaren.

Op de Korze waren de teams aan elkaar gewaagd. Het spel van FC Eindhoven was iets verzorgder, maar Rood Wit legde een hoop strijdlust op de mat. Hier had de koploper zichtbaar moeite mee want Eindhoven kwam maar moeizaam in de wedstrijd. De beste kansen waren zelfs voor de thuisploeg. Zo zag Giovanni van Bladel na 13 minuten zijn inzet in de hoek door keeper Cas Peters gered worden. Verder vielen er van Rood Wit spelers nog enkele afstandsschoten te noteren, maar echt gevaarlijk waren deze niet. FC Eindhoven kon daar slechts 1 kans tegenover zetten. In de 36ste minuut kon Rowan van Rooij de score openen, maar hij raakte de bal totaal verkeerd, waardoor zijn inzet voorlangs het doel van Mark Smulders ging.

In het begin van de tweede helft nam FC Eindhoven het helft meer in handen. De gasten gingen meer domineren, en kregen al meteen 2 grote kansen. Na 3 minuten kon Rood Wit doelman Mark Smulders een inzet van dichtbij knap pareren en 2 minuten later moest hij zelfs gestrekt de hoek in om de geplaats schot net uit de onderhoek te duiken. Daarna begon Rood Wit er af en toe gevaarlijk uit te komen. Dit leverde in de 59e minuut zelfs een voorsprong op. Verdediger Jordy Maes zag zijn schot van richting veranderd worden, waardoor doelman Peters kansloos was. Na dit doelpunt rook Rood Wit dat er misschien nog meer mogelijk was, want FC Eindhoven speelde sin deze periode slordig en kon geen vuist maken.

FC Eindhoven probeerde steeds meer druk naar voren te ontwikkelen, maar hierdoor ontstond er ook steeds meer ruimte voor Rood Wit. De grootste kans voor de gasten kwam voort uit een vrije trap van Bas de Haas. Zijn inzet vanaf 20 meter langs de 4-mans muur dwong Mark Smulders tot een ultieme redding in zijn linker onderhoek. En opnieuw stond de goalie zijn mannetje. Toch moest hij 4 minuten voor tijd capituleren nadat scheidsrechter van Dongen de bal op de stip had gelegd na een overtreding binnen de 16 op Ferd Pasaribu. Abdelauoli Azmani ging achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk in de hoek van het doel, waardoor de 1-1 eindstand op het scorebord verscheen.

59. Maes 1-0, 86. Azmani 1-1 (str)

Rood Wit: Smulders; Damman, Maes, Gunuc, v Beek, Slegers; v. Bladel, Brugman, v. Doorn; Meulenbroek (73. Fasen), Driessen (90. Bosch)
FC Eindhoven AV: Peters; Schoonheijm, v.d. Berk, d. Vos, Verbeek; d. Haas, Pasaribu, Leon-Payo; v. Rooij (72. Wall), Azmani, d. Wijs