dinsdag 23 april 2024
Jeroen Antonis neemt het Eerselse doel onder vuur - Foto: Willem Binnendijk

Ondermaats RKVVO delft onderspit tegen sterk EFC

Eersel – Wedstrijden tussen EFC en RKVVO staan doorgaans garant voor spanning en emotie. Vandaag was het bovendien een beladen wedstrijd gezien de stand op de ranglijst. Nummer 2 tegen nummer 3. Het veld van EFC lag er nat en hobbelig bij op deze druilerige winterdag. Condities die in het voordeel zijn voor ‘harde werkers’. De mouwen opstropen dus en vanaf het eerste fluitsignaal alles geven. Bij EFC weten ze wel raad met de condities en de aanpak.

De eerste minuten waren beide ploegen vooral op zoek naar de goede combinatie, want het was moeilijk om op het slechte veld een goed lopende aanval op te zetten. In de 13e minuut was het RKVVO dat voor het eerst gevaarlijk werd, maar Martijn van Dijk werd teruggefloten voor buitenspel. In de 19e minuut liet RKVVO zich compleet verrassen. Een vrije trap op de helft van RKVVO werd door EFC snel genomen en op de volledig vrijlopende Jesse van Gerwen gespeeld. Op het bekeken schot in de verre hoek had keeper Sven van den Oever geen enkele kans, 1-0.

In de 28e minuut was het opnieuw EFC dat tot scoren kwam. Een goed lopende aanval over links werd afgesloten met een droge knal in de rechter benedenhoek van opnieuw Jesse van Gerwen. Ook bij dit doelpunt zag de verdediging van RKVVO er niet al te best uit. Kort voor het rustsignaal viel echter  volkomen uit het niets de 2-1. Na een goede voorzet van Jordan Bujitu viel de bal over de doelman van EFC heen en Bas van Doormalen was er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te scoren.

In de 2e helft was het opnieuw EFC wat de klok sloeg. De ene na de andere aanval rolde op het doel van RKVVO af. Het was wachten op de volgende treffer en dat duurde uiteindelijk niet lang. In de 54e minuut was het de mee opgekomen rechtsback van EFC Teun van Borrenbergen die een goed lopende aanval afsloot met een droge knal in de rechter benedenhoek. Tekenend dat de meegekomen back in staat was om geheel vrijstaand te scoren.

Het leek echter alsof RKVVO na deze treffer tot inzicht kwam om te gaan voetballen en meer strijd in de wedstrijd te gooien. De vlam sloeg in de pan en dat resulteerde in een kort aanvalsoffensief van RKVVO met volop kansen. Een bal tegen de arm in de 16 meter werd door de scheidsrechter weggewoven, luttele seconden later was Bas van Doormalen dicht bij zijn tweede treffer, maar keeper Koen Wouters van EFC redde van dichtbij. Het offensief werd echter besloten door Jasper Mol die van buiten de 16 meter verwoestend uithaalde en de 3-2 op het scorebord bracht.

In het enthousiasme van het offensief werd er echter meer ruimte weggegeven en zoals vaak viel de volgende treffer weer aan de andere kant. Volkomen vrijstaand was het Dennis van Sambeeck die met een kopbal keeper van den Oever kansloos liet, 4-2. In de resterende minuten waren er over en weer kansen maar met het vallen van de schemering werd er door beide ploegen niet meer gescoord. EFC behaalde een verdiende overwinning en was op alle fronten deze zondag beter dan RKVVO.

19. v. Gerwen 1-0, 28. v. Gerwen 2-0, 43. v. Doormalen 2-1; 54. v. Borrenbergen 3-1, 66. Jasper Mol 3-2, 74. v. Sambeeck 4-2

RKVVO: v.d. Oever; Antonis, Mol (80. Jansbeken), Segers, Sterken (65. Mol); v. Rijen, v. Doormalen, Offermeijer; Bujitu (75. v. Run), Soetens, v. Dijk