dinsdag 19 maart 2024
Thijs Offermeijer controleert de bal maar FC Eindhoven de wedstrijd - Foto: Willem Binnendijk

Onmachtig RKVVO verliest ‘geflatteerd’ van FC Eindhoven

Oerle – Op een zonovergoten Sportpark de Heikant was een dodelijk effectief FC Eindhoven AV uiteindelijk de geflatteerde winnaar. RKVVO was deze wedstrijd niet bij machte om de stugge defensie van FC Eindhoven te kraken. Georganiseerd door doelman Tom Muyters werden de voorwaartsen van RKVVO goed in bedwang gehouden en counterend ging FC Eindhoven met de volle buit aan de haal.

Het was al een slecht voorteken dat in de 1e minuut een toegekende penalty voor RKVVO door doelman Tom Muyters werd gestopt. FC Eindhoven nam de wedstrijd in handen en werd in de 28e minuut beloond met een doelpunt van Rowan van Rooij na een afgeslagen aanval van RKVVO. De defensie van RKVVO werd counterend overlopen. Tot aan het rustsignaal bleef deze stand op het bord maar de spaarzaam aanwezige toeschouwers van RKVVO hadden geen moment de indruk dat RKVVO de wedstrijd nog in haar voordeel zou kunnen kantelen.

In de tweede helft kwam RKVVO goed uit de startblokken met een drietal kansen op rij voor Bart Sanders, Martijn van Dijk en Thijs Offermeijer. De voorwaartsen hadden het vizier echter niet op scherp en FC Eindhoven bleef rustig door-counteren. In de 57e minuut was het vervolgens Jordi van Meurs die de 0-2 liet aantekenen na knullig balverlies in de defensie. Amper een paar minuten later was de wedstrijd gespeeld. Doelman Muyters bereikte met een verre uittrap de voorwaartsen van Eindhoven en Mart Soetens kon niet anders dan een doorgebroken speler van Eindhoven aan het shirt stoppen. Mart Soetens werd met rood van het veld gestuurd en uit de vrije trap die volgde constateerde de scheidsrechter hands in de muur wat aanleiding was voor een strafschop. Nick van den Berk wist met deze strafschop wel raad, 0-3.

Met nog een kwartier te gaan slalomde Bjorn Becker door de defensie van RKVVO en de 0-4 stond om het bord. Het moet gezegd dat RKVVO ondanks de man minder toch de aanval bleef zoeken en daarvoor ook werd beloond. Invaller Bart Braam kon een paar minuten voor het laatste fluitsignaal de 1-4 voor de eretreffer zorgen. Dit was het slotakkoord in een uitermate zwakke wedstrijd van RKVVO wat door dit verlies definitief uitzicht op een hoge klassering in de competitie mist.

28. v. Rooij 0-1; 57. v. Meurs 0-2, 60. v.d. Berk 0-3 (str), 75. Becker 0-4. 88. Braam 1-4

RKVVO: v.d. Oever; Antonis, Mol, Segers, M. Soetens; Offermeijer, v. Doormalen (Vruggink), Vos; v. Dijk, Sanders (B. Soetens), L. Soetens (Braam)