vrijdag 19 april 2024
Jorrit Mol controlerend op het middenveld - Foto: Willem Binnendijk

Opnieuw veel doelpunten in laatste wedstrijd RKVVO

Helmond – De laatste wedstrijd van de competitie stond deze zondagmiddag al weer op het programma. Voor RKVVO was er weinig meer te behalen. De ploeg was al veilig van degradatie, maar zou zich wel kunnen revancheren voor de 3 nederlagen achter elkaar met maar liefst 14 tegendoelpunten. De thuisploeg daarentegen zat nog volop in degradatiestrijd verwikkeld.

RKVVO begon sterk en stond al vroeg in de wedstrijd met 0-2 voor dankzij treffers van Thijs Offermeijer en Jordan Bujitu. Op het half uur leek de wedstrijd vroegtijdig beslist te worden toen Bart Sanders de 0-3 tegen de touwen schoot. Maar Oranje Zwart dacht daar anders over; zij moesten immers winnen om directe degradatie te ontlopen. Oranje Zwart spits Johan van Lierop scoorde dan ook enkele minuten later de 1-3 en diezelfde Van Lierop wist op slag van rust de 2-3 te maken!

In de tweede helft begon Oranje Zwart fel en dit resulteerde op het uur in de gelijkmaker van (opnieuw) Johan van Lierop: 3-3. Oranje Zwart moest winnen om de kans op rechtstreekse handhaving levend te houden en ging vol op jacht naar de winnende treffer. RKVVO profiteerde van de geboden ruimte en counterde in de slotfase via Bart Sanders en Martijn van Dijk naar de 3-5 eindstand.

RKVVO: Verhoeven; Antonis, Jansbeken, Jasper Mol, Segers, Bujitu, Soetens, Vruggink (Jorrit Mol), Sanders, Offermeijer (Borgers), v. Dijk.