donderdag 18 april 2024
Tayfun Yilmaz in duel met 2 Gestel-spelers - Foto: Ruud Bertels

Opnieuw ruime winst Marvilde

Eindhoven/Gestel – Opnieuw heeft Marvilde fors uitgehaald. Deze keer moest Gestel er met 1-4 aan geloven. Drie wedstrijden geleden stond Marvilde nog elfde in de stand, maar na drie overwinningen op rij is Marvilde op de tweede plaats (op doelsaldo) beland. De verschillen in de 2e klasse blijven echter erg klein.

De eerste minuten van de wedstrijd waren geheel voor de thuisploeg. Marvilde kwam er niet aan te pas, maar toen dat wèl gebeurde was het meteen raak. Ties Bazelmans mocht uithalen op 20 meter en doelman Tommy van de Gevel stond aan de grond genageld, 0-1. Drie minuten later werd Samir Belhadj neergelegd in het strafschopgebied en nam zelf de toegekende strafschop. Sam van Rooij stopte deze echter prima. Hierna mocht Sam de bal uittrappen, maar deed dit zo ongelukkig, dat de bal in de voeten kwam bij Belhadj. Alleen voor de doelman van Marvilde schoot hij de 1-1 in het doel.

Gestel had gedurende het vervolg van de eerste helft meer van het spel dan Marvilde, maar de thuisploeg haalde hier geen resultaat uit. In de 25e minuut werd de bal op rechts voorgegeven door Gestel. Bij de tweede paal schoot Ayoub Dadda uit de draai in, maar Sam van Rooij bracht redding. Drie minuten later kwam Marvilde weer op voorsprong. Robbert Born nam een corner op rechts en bij de eerste paal kopte Omer Aydin deze achter zijn eigen doelman, 1-2. De laatste 10 minuten kreeg Marvilde steeds meer vat op de wedstrijd, maar was het nog ongelukkig in de afwerking.

In de tweede helft zette de trend van het einde van de eerste helft zich door. Marvilde had een groot overwicht en veel kansen. In de eerste vijf minuten was Tayfun Yilmaz erg actief en had drie goede acties in huis die dicht bij een doelpunt kwamen, maar de afronding was telkens onvoldoende. In de 50e minuut ging Max van den Akker op snelheid richting het doel van Gestel. De laatste verdediger stopte hem af, maar deed dit met een overtreding. Max nam de strafschop zelf en schoot de bal in eerste instantie in het doel, maar de scheidsrechter had al gefloten voordat Max schoot om een gele kaart (1 van de 8 voor Gestel, tegen 1 voor Marvilde) aan een speler van Gestel te geven. De tweede poging kwam hard op de paal, zodat Marvilde op 1-2 bleef staan.

In de 66e minuut kwam Marvilde toch op de dik verdiende grotere voorsprong. Sam van Rooij trapte de bal uit en Jelle Born ging een prima duel aan bij de rechter zijlijn. Hij won het kopduel en de bal kwam bij Tayfun Yilmaz terecht. Jelle liep goed door en kreeg de bal terug van Tayfun, waarna hij de 1-3 inschoot. Een kwartier voor het einde gaf Michael Maessen voor vanaf links. De bal kwam bij de vrijstaande Tayfun Yilmaz terecht. De aanname was niet goed, waardoor de kans verloren ging. Eén minuut later gaf Tayfun de bal diep op Max van den Akker, die alleen voor de doelman geen fout maakte en zijn eigen verjaardagscadeau uit mocht pakken, 1-4. De minuut hierna ging Max weer alleen op de doelman af, maar nu raakte hij de bal voor de doelman maar half en ging deze kans verloren. In de 80e minuut werd de bal vanaf rechts voorgegeven en bij de eerste paal ingetikt door Patrick Kraker. Sam van Rooij kon zijn hand er nog net achter krijgen, waardoor Gestel een corner kreeg. Deze werd genomen door Tarik Ouzalah en midden voor het doel op 7 meter ingekopt door Hennie Noijen. Ondanks de vrijheid die hij had kopte hij net over het doel. Vijf minuten voor het einde wilde Muti Nawabi de doelman van Gestel nog met gevoel verschalken, maar zijn lob ging voor het doel langs.

Marvilde was vandaag uiteindelijk beduidend beter dan Gestel en had een grotere overwinning kunnen behalen, maar een 1-4 overwinning bij Gestel is natuurlijk een prima uitslag. Volgende week komt één van de kampioenskandidaten, EFC, naar Veldhoven. In deze wedstrijd kan Marvilde laten zien dat het in de top thuishoort.

7. Bazelmans 0-1, 11. Belhadj 1-1, 28. Aydin 1-2 (e.d.); 66. J. Born 1-3, 76. v.d. Akker 1-4

Marvilde: v. Rooij; v. Vark, v.d Wiel, R. Born, Vroomen (46. Maessen); Bertels, Bazelmans (68. Muti Nawabi), J. Born (85. Bartholomeus), Das, v.d. Akker, Yilmaz