Persoonlijke fouten nekken Marvilde

Meerveldhoven – Vorige week speelde Marvilde een prima wedstrijd bij Mierlo Hout, maar werd onnodig verloren. Vandaag speelde Marvilde thuis tegen Oirschot Vooruit en was van het goede gevoel van vorige week weinig over. Na meerdere persoonlijke fouten in de verdediging werd met 1-5 verloren.

Marvilde begon sterk. In de 7e minuut kopte Ties Bazelmans een voorzet van Max van den Akker van dichtbij in, 1-0. Hierna kregen beide teams schietkansen. In de 15e minuut schoot Robbert Born vanaf 20 meter voorlangs en aan de andere kant schoot Fons Meeuwis vanaf 20 meter net naast. In de 26e minuut viel de gelijkmaker. Een voorzet vanaf links werd voorbij de tweede paal teruggekopt door Joris Swaanen. Op 11 meter had Fons Meeuwis een prima omhaal in huis. De bal leek houdbaar voor de doelman van Marvilde, maar via de handen van Sam van Rooij ging de bal toch in het doel, 1-1.

In de tweede helft gaf Marvilde de wedstrijd binnen een paar minuten uit handen. In de 48e minuut speelde Sam van Rooij de bal op Jelle Born, maar Jelle stond tussen enkele tegenstanders en raakte de bal kwijt. Hij maakte hierbij een overtreding en de toegekende strafschop werd ingeschoten door Joris Swaanen, 1-2. Twee minuten later ging Fons Meeuwis diep en had geen moeite om de bal langs Sam van Rooij in het lege doel te tikken, 1-3.

Marvilde ging op zoek naar de aansluiting en kreeg kansen via Ties Bazelmans (schot gestopt door doelman Niels Stockman), Max van den Akker (zijnet) en Twan Demin (op 13 meter voor leeg doel langs de bal getrapt). Uiteindelijk zakte het geloof in een goed resultaat ver weg bij Marvilde en kon Oirschot wachten op meer doelpunten. In de 73e minuut speelde Sam van Rooij de bal niet goed in. Max van Kollenburg onderschepte de bal en gaf hem breed op Fons Meeuwis die deze in een leeg doel kan schieten, 1-4. Tien minuten voor het einde kopte Sjoerd van Straten dan nog een corner vanaf links bij de 1e paal in het doel voor de 1-5 en hiermee kwam de lijdensweg voor Marvilde ten einde.

7. Bazelmans 1-0, 26. F. Meeuwis 1-1; 48. Swaanen 1-2 (str), 50. F. Meeuwis 1-3, 73. F. Meeuwis 1-4, 80. v. Straten 1-5

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, J. Born, R. Born, v. Vark; Bazelmans (70. v.d. Weijer), Zeroual, M. v. Doorn (81. Breton); Demin, Yilmaz, v.d. Akker
Oirschot Vooruit: Stockman; v. Heerebeek, Gloudemans, v. Gestel, R. Meeuwis; v. Kollenburg, Swaanen, B. Meeuwis; F. Meeuwis, Hagemeier, Versteden