Een scrimmage voor het doel van RKSV Heeze - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO bekert verder met hakken over de sloot

Oerle – RKVVO speelde deze zondag de laatste wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker. Ondanks winst in de voorgaande 2 poulewedstrijden, was RKVVO nog niet zeker van plaatsing voor de volgende bekerronde. De tegenstander van vanmiddag, 1e klasser RKSV Heeze, moest namelijk zelf ook winnen om door te gaan. Uiteindelijk wonnen de gasten de wedstrijd, waarna het na afloop nog even rekenen was of Oers ook door kon bekeren. Uiteindelijk bleek dat RKVVO met de hakken over de sloot zich toch plaatste dankzij een iets beter doelsaldo.

RKVVO kwam sterk uit de startblokken tegen RKSV Heeze. Al in de 1e minuut schoot Bart Sanders vanaf links, punt strafschopgebied, in de verre hoek maar keeper Lars Bouwman (ex-RKVVO) kon de bal net corner tikken. Uit de corner kopte Benn Soetens de bal net over maar was de teneur van de eerste helft bepaald. De toeschouwers  zagen een sterk RKVVO en een onthutsend rommelig Heeze. Vele kansen volgde en Heeze kon van geluk spreken dat het niet al met 4-0 achter stond na 15 minuten spelen. Het zou echter tot de 20e minuut duren voordat een afgemeten voorzet bij Bart Sanders op het hoofd landde. Hoewel de keeper nog een keer kon pareren, was het Bart die in de rebound voor de welverdiende 1-0 zorgde. RKVVO temporiseerde een beetje na dit doelpunt maar Heeze wist hierna geen enkele kans te creëren.

Na de rust werd het spel aan beide kanten rommeliger. In de 57e minuut krulde Thijs Offermeijer de bal om de keeper heen net naast het doel. Eens te meer bleek het middenveld van RKVVO met een uitblinkende Wesley van Reijen de meerdere van Heeze. Vanaf de 60e minuut kantelde de wedstrijd echter, met name door de warrig fluitende scheidsrechter van der Heijden.

RKVVO moest noodgedwongen door blessures een aantal wissels doorvoeren (Dylan Lemmens voor Jetze Beelen en Bram van de Velden voor Luuk Soetens) waardoor de structuur bij RKVVO afbrokkelde. Het overwicht van Heeze nam toe, tot de cruciale 68e minuut waarin op 20 meter van het Heezer doel, Thijs Offermeijer mocht aanleggen voor een vrije trap. Zijn voorzet belandde in een mêlee van spelers via Bart Sanders en keeper op de lat. De bal viel recht naar beneden en leek een makkelijke prooi voor centrale RKVVO-verdediger Benn Soetens maar zijn kamikaze duik eindigde in mineur voor Benn toen hij tegelijkertijd een Heezer schoen en knie in het gezicht kreeg. Ook Benn moest worden afgevoerd en hij werd vervangen door Nigel Kempers.

In de 74e minuut was het toch raak toen uit een corner voor Heeze de bal bij de 2e paal per ongeluk op het scheenbeen belandde van Noud Doeze van Heeze: 1-1.  Kort daarna was het Jorg van Dalen die de stand op 1-2 bracht. RKVVO speelde inmiddels met 10 man, omdat Luc Segers zijn 2e gele kaart ontving door aanmerkingen op de leiding. Hier zou het bij blijven en ondanks het verlies gaat vanwege een beter doelsaldo, RKVVO toch door naar de volgende bekerronde.

20. Sanders 1-0; 74. Doeze 1-1, v. Dalen 1-2

RKVVO: Verhoeven; Beelen (56. D. Lemmens), Jasper Mol, L. Segers, B. Soetens (Kempers); v. Reijen, v. Doormalen, Offermeijer; v. Dijk, L. Soetens (v.d. Velden), Sanders