donderdag 18 april 2024
Max vd Akker "schaatst" langs de RKVVO defensie - Foto: Ruud Bertels

RKVVO beslist derby in 4 minuten

Oerle – De Veldhovense derby in Oerle tussen RKVVO en Marvilde kende een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg, maar zo overtuigend was het krachtsverschil zeker niet. Het verschil werd slechts gemaakt in 4 minuten speeltijd. Voor de rest van de tijd was het een onrustige wedstrijd met weinig hoogtepunten. In ruim 600 minuten kon RKVVO dit seizoen maar 3 keer scoren, een aantal dat in deze wedstrijd in 4 minuten verdubbeld werd.

De eerste helft voetbalde Marvilde gemakkelijker en probeerde RKVVO gevaarlijk te worden met snelle uitvallen. In de 13e minuut mocht Marvilde op rechts een corner nemen, maar deed dat niet goed. Binnen een paar tellen stond Martijn van Dijk aan de andere kant op de achterlijn, maar gelukkig kon Tom Vroomen de voorzet wegwerken tot corner. Op het half uur nam Muti Nawabi op rechts een corner. Deze werd weggekopt bij de eerste paal en kwam zo weer bij Muti terecht. Zijn voorzet werd deze keer door Ties Bazelmans bij de eerste paal op de punt van het vijf meter gebied al vallend over het doel gekopt. De grootste kans van de eerste helft was voor Max van den Akker. Tien minuten voor de rust werd hij op links diep gestuurd door Michael Maessen. Op de rand van het strafschopgebied probeerde hij de bal met een lob over de uitgekomen doelman van RKVVO te spelen. Dat lukte ook, maar helaas zit het Max de laatste weken niet mee en eindigde deze bal op de lat. In de laatste minuut voor de rust stuurde Ties Bazelmans weer Max diep, nu aan de rechterkant. Zijn voorzet kwam tegen de arm van een verdediger, maar scheidsrechter Mol (en de onpartijdige assistent die er nog beter voor stond) kende de strafschop niet toe.

In de tweede helft gaf Marvilde heel snel het goede gevoel van de eerste helft uit handen. Na acht minuten mocht Martijn van Dijk door een fout van de Marvilde back zomaar doorlopen vanaf rechts. Alleen voor Sam van Rooij had hij geen moeite om de 1-0 diagonaal in het doel te schieten. Drie minuten later mocht Benn Soetens ongehinderd een corner vanaf rechts inkoppen, 2-0. En weer één minuut later ging Bas van Doormalen vanaf rechts richting het doel van Marvilde. Zijn lobje verdween in het lege doel, 3-0. De wedstrijd was gespeeld en buiten de vele gele kaarten (5 voor RKVVO en 1 voor Marvilde) hobbelde de wedstrijd naar het einde. RKVVO pakt met deze 3-0 winst de eerste overwinning van het seizoen en pakt hiermee 3 zeer belangrijke punten om weg te komen van de onderste plaatsen.

Omroep Veldhoven TV maakte tijdens de wedstrijd een videoreportage en sprak na afloop met beide trainers. Deze reportage is HIER te bekijken.

53. v. Dijk 1-0, 56. B. Soetens 2-0, 57. v. Doormalen 3-0

RKVVO: v.d. Oever; Jasper Mol, B. Soetens, Lemmens, v. Baren; Segers, v. Doormalen (69. Jongenelen), v. Reijen; v.d. Plaat (85. L. Soetens), Jorrit Mol, v. Dijk (89. Offermeijer),
Marvilde: v. Rooij; Maessen (62. Yilmaz), v.d.Wiel, Vroomen, v. Vark; Bertels, J. Born, Bazelmans; Nawabi, Das (79. v.d. Weijer), v.d. Akker