Luc Segers zorgt voor onrust in de Valkenswaardse defensie - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO beslist wedstrijd in 2 minuten

Oerle – De Oerlese 2e klasser RKVVO heeft eindelijk zijn eerste overwinning in 2020 op zak. Na 3 nederlagen op rij werd het ook wel eens tijd! Het was een wedstrijd in de middenmoot van de 2e klasse tegen Valkenswaard die uiteindelijk in de 2e helft binnen 2 minuten beslist werd.

Het was nat en koud op sportpark Heikant bij het thuisduel op de zaterdagavond tegen SV Valkenswaard. RKVVO had wel iets recht te zetten, want na een slechte serie was men gebrand op een goed resultaat tegen Valkenswaard.

Over de eerste helft was weinig spectaculairs te melden. Het was voornamelijk hard en onzorgvuldig spel van beide kanten wat nauwelijks gevaar voor beide doelen opleverde. Beide ploegen noteerden slechts 1 grote kans, waarbij RKVVO nog het dichtst bij de openingstreffer was maar het doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. Valkenswaard kwam niet verder dan een verdwaald afstandsschot.

In de tweede helft was RKVVO duidelijk de bovenliggende partij. Er ontstonden gevaarlijke situaties voor het doel van Valkenswaard en uit één van die situaties scoorde Martijn van Dijk na een uur spelen. Maar opnieuw werd het doelpunt afgekeurd voor buitenspel. De scheidsrechter wees in eerste instantie nog naar de middenstip, maar op appelleren van de grensrechter keurde hij het doelpunt volkomen onterecht alsnog af.

Het was uitstel van executie voor Valkenswaard, want de thuisploeg gooide er meteen een schepje bovenop. Met nog een klein kwartier te spelen deelde RKVVO de mokerslag uit: binnen 2 minuten werd Valkenswaard gevloerd. Eerst was het Benn Soetens die uit een corner de 1-0 tegen de touwen werkte. Amper 1 minuut later was Bart Sanders op een pass uit de achterhoede twee verdedigers van Valkenswaard te slim. Hij tekende de 2-0 aan in de verre hoek. De gasten waren daarna niet meer bij machte om de wedstrijd te kantelen en zo boekte RKVVO eindelijk de eerste winst in 2020.

76. B. Soetens 1-0, 77. Sanders 2-0

RKVVO: Huijbers, v. Baren, Segers, v. Reijen, Sanders (85. Young), v.d. Velden (82. v. Doormalen), Jongenelen, Verhoeven (75. Offermeijer), v. Dijk, B. Soetens, Bujitu.