vrijdag 19 april 2024
Jordan Bujitu komt Marcel Bierens en Jim van Beek tegen - Foto: Willem innendijk

RKVVO bovenliggende partij in Veldhovense derby

Oerle – Onder een stralende lentezon begonnen RKVVO en Rood Wit aan hun derby. Voor beide ploegen staat er deze competitie niets meer op het spel maar een derby blijft een derby. De talrijke toeschouwers gingen er eens goed voor zitten en staan om een spannende wedstrijd tegemoet te gaan.

De 1e helft was nog maar 3 minuten oud of de bal lag al in het doel van Rood Wit. Een scherpe voorzet van Jordan Bujitu over rechts kwam bij Bart Sanders, die redelijk simpel de 1-0 op zijn naam kon zetten. RKVVO was in deze eerste minuten veel meer bij de les dan Rood Wit en die laatste werd in deze fase overlopen. Amper 2 minuten later was het opnieuw Jordan Bujitu die gevaarlijk door de verdediging van Rood Wit slalomde en de bal van dichtbij op de paal schoot. Het had zomaar na 5 minuten al 2-0 kunnen zijn voor de Oerlenaren!

Na deze enerverende beginminuten werd de eerste helft rommeliger. RKVVO leunde meer terug en liet Rood Wit meer in het eigen spel komen. Rood Wit was echter niet bij machte om het verschil te maken en de voorwaartsen waren niet scherp genoeg om de wedstrijd te doen kantelen. De rust brak dan ook aan met een 1-0 stand.

In de 2de helft vergaten beide ploegen om te voetballen. Meer en meer was men uit op het ontregelen van het spel van de tegenstander waardoor het eigen spel minder uit de verf kwam. Er  waren dan ook nauwelijks kansen te noteren. RKVVO leunde achterover en Rood Wit, dat wat meer op de helft van RKVVO speelde kon echter geen vuist maken. Over en weer waren er veel overtredingen en het rommelige spel van de 1ste helft kreeg ook vat op de 2de helft.

Maar in de laatste minuten van de 2de helft werd het dan toch nog een overtuigende overwinning voor RKVVO. In de 88e minuut was het de doorgebroken Martijn van Dijk die Jordan Bujitu op maat bediende en op zijn schuiver had de Rood Wit keeper Mark Smulders geen antwoord. In de laatste minuut van de wedstrijd was het Martijn van Dijk die opnieuw een goede loopactie inzette dwars door de defensie van Rood Wit, en na het omspelen van de keeper tekende hij voor de 3-0. Al met al een verdiende overwinning voor RKVVO.

3. Bujitu 1-0; 88. Bujitu 2-0, 90. v. Dijk 3-0

RKVVO: v.d. Oever; Segers (86. Offermeijer), B. Soetens, v. Doormalen, Jasper Mol; v.d. Plaat, L. Soetens, M. Soetens (55. Jorrit Mol); v. Dijk, Sanders (62. v. Run), Bujitu
Rood Wit: Smulders; Bierens, Bettgens, v. Beek, Damman (66. v. Etten), Günüç, Schellekens, v. Gerwen (66. Fasen); v. Hout, Veenstra (78. Maas), Pieschel