RKVVO dodelijk effectief tegen onmachtig EFC

Eersel – RKVVO heeft de uitwedstrijd tegen EFC omgezet in een winstpartij. Beide teams speelden geen sterke wedstrijd en de wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. Toch werd RKVVO de gelukkige met 2 ‘effectieve’ doelpunten.

EFC begon aan de wedstrijd met een lange lijst geblesseerde spelers. De eerste 10 minuten had EFC echter toch het meeste balbezit, maar het was RKVVO dat na een klein kwartier de score opende. Een vrije trap werd weggewerkt door de ‘EFC-muur’ maar belandde voor de voeten van Martijn van Dijk die een laag schot via Jordan Bujitu tergend langzaam over de doellijn zag krullen: 0-1. EFC ging op zoek naar de gelijkmaker en had in de laatste 10 minuten voor rust de beste fase. Een kopbal ging echter net over de kruising.

Na de rust probeerde EFC direct druk te zetten maar echte grote kansen leverde dit niet op. Overigens werd de tweede helft begonnen met een tweetal wissels aan de kant van RKVVO. Jetse Beelen kwam Roel Sterken vervangen en Vinnie van den Boomen werd vervangen door Mark Borgers. Met name deze laatste wissel was noodzakelijk om het veldoverwicht van EFC enigszins te breken. De wedstrijd kende in de tweede helft een uitermate rommelig verloop en echt uitgespeelde combinaties waren spaarzaam. Bij een van de uitvallen van RKVVO werd Luc Seegers, in de ogen van de scheidrechter, in het strafschopgebied te onbesuisd neergehaald. Een strafschop was het resultaat en deze werd beheerst binnengeschoten door Bas van Doormalen: 0-2. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld en RKVVO kreeg via twee uitvallen nog goede kansen om de score te verhogen, maar twee keer werd langs de verkeerde kant van de paal geschoten.

12.    Bujitu                 0 – 1
74.    v. Doormalen    0 – 2  (str)

RKVVO: Verhoeven; Segers, Sterken (46. Beelen), Mol, Antonis, van den Boomen (46. Borgers), van Doormalen, van Reijen, van Dijk, Soetens, Bujitu (70. Sanders).