donderdag 28 maart 2024
Doelpuntenmaker Luuk Soetens omringd door Mierlo-Hout verdedigers - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO eindelijk van 1-na-laatste plaats af

Oerle – De concurrentie in de 2e klasse F is groot. Tussen de nummer 2, Marvilde, en de nummer 13, RKVVO, zaten tot vandaag maar 6 punten. Elk punt is dus belangrijk! Zeker voor RKVVO dat voordat de winterstop ingaat toch wat afstand hoopt te nemen van de laatste plaats. Het was dan ook in de eerste helft duidelijk dat de mannen van RKVVO dat ook beseften: ze gingen voluit voor de winst en legden daarmee de basis voor een uiteindelijk zeer belangrijke overwinning op middenmoter Mierlo Hout.

Vanaf het eerste fluitsignaal zat RKVVO er fel op. In de 2e minuut resulteerde dit al in een kans voor de Oerlenaren. Helaas was het schot van Bas van Doormalen niet krachtig genoeg. Iets later was het wel raak. Een afgeslagen bal kwam terecht bij Luuk Soetens die hem met een prachtig schot tegen de touwen schoot. Daarna liet RKVVO zich wat meer terugzakken. Dat leidde echter niet direct tot kansen voor Mierlo-Hout. De wedstrijd zakte wat in. Gelukkig voor de toeschouwers was er het laatste kwartier van de 1e helft weer voldoende te beleven. Martijn van Dijk had de 2-0 op de slof maar zijn schot ging naast het doel. Twee minuten later, een schot van Dave Jongenelen van RKVVO dat net over ging. Daarna nog een kopbal van Jordi Verhoeven die goed werd gestopt door de keeper van Mierlo-Hout.

Na de rust begonnen beide ploegen vrij slordig. Veel passes kwamen niet aan en daar kwam eigenlijk de 2e goal van RKVVO ook uit voort. Een verdediger van Mierlo-Hout kreeg de bal volledig verkeerd op zijn hoofd, Jordi Verhoeven was er als de kippen bij, gaf de bal meteen mee op Luuk Soetens en op zijn voorzet kon Martijn van Dijk de 2-0 laten aantekenen. Dat was voor Mierlo-Hout het sein om aan te gaan dringen. RKVVO kwam er nog maar sporadisch uit. In de 78e minuut kwam Mierlo-Hout op 2-1 uit een corner. Ondanks het inbrengen van nog een extra spits wisten de gasten evenwel niet nogmaals te scoren. RKVVO kon uiteindelijk de overwinning toch veiligstellen en weer een stukje omhoog op de ranglijst kruipen.

7. L. Soetens 1-0; 51. v. Dijk 2-0, 78. Vervoort 2-1