donderdag 18 april 2024
Luuk Soetens neemt het doel van Mierlo Hout onder vuur - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO is niet bij de les tegen Mierlo-Hout

Oerle – Voor RKVVO was het voetbalseizoen met nog 3 wedstrijden te gaan op zich al geslaagd: in tegenstelling tot vorig seizoen geen degradatiezorgen, en met een plaats in de sub-top zitten de Oerlenaren in rustig vaarwater. Dat was niet het geval met de tegenstander Mierlo-Hout, dat met een 12e plaats er nog alles aan moet doen om directe degradatie af te wenden en mogelijk nog te ontsnappen aan nacompetitievoetbal. De gasten kregen waar ze voor kwamen: 3 punten gingen mee terug naar Mierlo-Hout.

Mierlo Hout beleefde een onverwachte droomstart in Oerle. Voordat RKVVO goed en wel was warmgedraaid stond het al 0-2. Door een treffer van Rooijakkers via een snelle aanval over rechts en een werkelijk schitterend ingeschoten vrije trap, vanaf een meter of 30, door Tom Meeuwsen, die over doelman Santosh in het doel plofte, werd RKVVO ruw wakker geschud na een zevental minuten. Na deze openingsfase was het al snel RKVVO wat een aantal dotten van kansen kreeg. Bas van Doormalen benutte uiteindelijk een van de goede mogelijkheden uit een scrimmage voor het doel van Mierlo Hout.

Prompt echter na deze aansluitingstreffer was het opnieuw Mierlo Hout wat toesloeg. Een fout in de defensie van RKVVO leidde tot knullig balverlies en een vrije doortocht voor opnieuw Tom Meeuwsen (1-3). Op slag van rust bracht Mark Vruggink de spanning weer terug na een prima aanval over rechts waar Sjors van Baren en Jordan Bujitu bij betrokken waren. Uit de voorzet van Jordan kon Mark Vruggink simpel binnentikken. Ruststand 2-3.

Na de pauze kwam RKVVO al snel langszij. Uit een vrije trap van Bas van Doormalen kon koppend Bart Sanders de ploegen weer in evenwicht brengen. Maar toch gingen de drie punten uiteindelijk mee naar Mierlo Hout. Onder aanmoediging van het talrijke publiek uit Helmond ging Mierlo Hout weer in de aanval en halverwege de tweede helft kopte opnieuw Tom Meeuwsen de 3-4 tegen de Oerse touwen. Zijn derde treffer deze middag. RKVVO voerde de druk verder op op het doel van Mierlo Hout maar verder dan halve of kwart kansen kwam het uiteindelijk niet. Diep in blessuretijd scoorde van Maaswaal de 3-5 wat de wedstrijd definitief in het spreekwoordelijk slot deed belanden.

4. Rooijakkers 0-1, 7. Meeuwsen 0-2, 10. v. Doormalen 1-2, 17. Meeuwsen 1-3, 42. Vruggink 2-3; 57. Sanders 3-3, 69. Meeuwsen 3-4, v. Maaswaal 3-5

RKVVOSantosh; van Baren, Jansbeken (Paridaans), Mol, Segers; Vruggink, Mol (Offermeijer), v. Doormalen; Soetens, Sanders, Bujitu