"Duiken" naar de bal met Martijn Antonis; Mark van Doorn kijkt op afstand toe

RKVVO kan geen vuist maken tegen SV Blerick

Oerle – Op sportpark De Heikant troffen RKVVO en SV Blerick elkaar voor een voor beide ploegen belangrijke wedstrijd. RKVVO moest winnen om de degradatiezorgen te verlichten. Blerick moest winnen om één van de grote kanshebbers te blijven op de titel in de 2e klasse F. De Oerlenaren trokken aan het kortste eind en komen niet weg uit de degradatiezorgen.

RKVVO en Blerick begonnen hun wedstrijd in winterse omstandigheden. Het veld was totaal wit gehageld en de lijnen waren nauwelijks zichtbaar. Beide ploegen gingen fel van start en menige schuiver werd er gemaakt door het gladde veld. Voordat de hagel goed en wel was gesmolten stond het al 0-2. Twee ongelukkige situaties en binnen 10 minuten was de wedstrijd al in belangrijke mate gespeeld. Eerst was het een ongelukkig opspringende bal in de 16 die tegen de arm van Marc Vruggink kwam, penalty en 0-1 en nauwelijks 2 minuten later was het een ongelukkige trap van Robert Koek die tegen een aanstormde aanvaller van Blerick werd geschoten en tergend langzaam rolde de bal van 20 meter in het lege RKVVO doel, 0-2. In het vervolg van de eerste helft kreeg RKVVO nog een tweetal goede kansen maar vond het telkens de doelman van Blerick op zijn post. Ruststand 0-2.

In de tweede helft werden Roel Sterken en Jordan Bujitu ingebracht om te proberen aanvallender van start te kunnen gaan. Er ontstond inderdaad meer druk naar voren maar de aansluitingstreffer bleef uit. Na het inbrengen van Bart Sanders en het 1-op-1 spelen in de achterhoede ontstonden er goede mogelijkheden voor beide doelen. RKVVO was nog het dichtst bij een doelpunt maar de kopbal van Bart Sanders ging tegen de paal. Blerick wist wel raad met de grote ruimtes die ontstonden in de achterhoede van RKVVO. In de 75e minuut werd een vloeiende aanval doeltreffend afgerond met een diagonaal schot in de verre hoek wat Robert Koek kansloos liet, 0-3. In de 86e minuut gooide Blerick de wedstrijd definitief in het slot, 0-4.

RKVVO zal de resterende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen in de drie nog te spelen cruciale wedstrijden in de strijd tegen degradatie. Als eerste is dat volgende week een belangrijk duel tegen mede-degradatiekandidaat Braakhuizen.