zaterdag 20 april 2024
Martijn van Dijk lobt de bal over de keeper bij de 0-1 voor RKVVO - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO kan licht veldoverwicht niet omzetten in winst

Geldrop – Het was een rommelige wedstrijd op Sportpark De Kievit. Beide ploegen waren onzorgvuldig in de opbouw, misten de aansluiting naar de voorwaartsen via het middenveld en creëerden uiteindelijk weinig kansen. Het lichte veldoverwicht van RKVVO in de tweede helft kon uiteindelijk niet omgezet worden in een overwinning voor de Oerlenaren.

In de 26e minuut viel de openingstreffer door Martijn van Dijk volkomen uit het niets. Het was een lange bal van Luc Segers die de verdediging van Braakhuizen verraste en Martijn van Dijk was er als de kippen bij om met een bekeken lob de keeper van Braakhuizen te verschalken. Maar een kleine 10 minuten later stond het alweer gelijk door een doelpunt van Romano ter Linden van Braakhuizen. Al slalommend werd de verdediging van RKVVO te kijk gezet en Romano stond geheel vrij op de strafschopstip om keeper Sven van den Oever te passeren. In de tussentijd was Martijn van Dijk al een keer teruggefloten voor vermeend buitenspel wat door de toeschouwers van RKVVO en Martijn zelf zwaar werd betwist. Al met al ging de rust in met een gelijke stand en dat was gezien het spelbeeld gerechtigheid.

In de tweede helft kreeg RKVVO langzaam maar zeker een veldoverwicht. De kansen bleven spaarzaam maar 2 goede kansen om alsnog met de winst te gaan lopen zijn het vermelden waard. In de 77e minuut was het Martijn van Dijk die alleen op de keeper van Braakhuizen afging maar zijn schot werd vakkundig door de goalie verwerkt. In de laatste minuten ontstond er een scrimmage voor het doel van Braakhuizen en het schot op het doel van Braakhuizen werd met meer geluk dan wijsheid opnieuw gekeerd door de goalie die in de baan van het schot lag. Uit beide kansen had RKVVO eigenlijk toch eenmaal moeten kunnen scoren om het lichte veldoverwicht ook in de score tot uitdrukking te brengen. Het bleef uiteindelijk dus bij de 1-1 en gezien de gehele wedstrijd mocht Braakhuizen het meest tevreden zijn.

26. v. Dijk 0-1, 36. t. Linden 1-1

RKVVO: v.d. Oever; v. Baren, Lemmens, B. Soetens, Jasper Mol; Segers (65. Jongenelen), v. Reijen, v. Doormalen, Jorrit Mol; v. Dijk, L. Soetens (78. Braam)