dinsdag 23 april 2024

RKVVO komt te laat op gang

Mierlo-Hout – Door de afwezigheid van enkele spelers door schorsingen, blessures en vakantie was het elftal van RKVVO op enkele cruciale posities gewijzigd. Het duurde tot ongeveer de 75ste minuut voordat deze samenstelling elkaar voldoende wist te vinden, geloof in een resultaat had en begon te voetballen. Dat was te laat. De 3-0 achterstand kon niet meer worden rechtgetrokken. Eindstand 3-2.

De eerste helft was Mierlo-Hout de betere ploeg. De thuisploeg vond elkaar beter, zette snel en hoog druk. RKVVO had het daar moeilijk mee. De Oerlenaren konden moeilijk de vrije man vinden, het bewegingstempo was te traag en de passing niet secuur. In de 14e minuut kreeg Mierlo-Hout een (discutabele) penalty na hands in het strafschopgebied. Mierlo-Hout hield daarna de regie in handen. In de 27e minuut kon Sven de 2-0 nog voorkomen door een schot over te tikken, even later was hij volstrekt kansloos na een prachtige aanval. Een voorzet werd vanaf de achterlijn teruggekopt en net buiten het keepersgebied onhoudbaar binnengeschoten. 2-0.

De 2e helft begon zoals de 1e eindigde. Mierlo-Hout stond goed, zette hoog druk en Oers wist nauwelijks een opening te creëren. In de 57e minuut leidde dit tot de 3-0. Een voorzet werd bij de 2e paal, onhoudbaar voor Sven, binnengetikt. Na nog 10 minuten hetzelfde spelbeeld begonnen de 20 minuten van Oers. Ze gingen doen waar ze goed in zijn: combinatievoetbal. In de 74e minuut, Jorrit Mol passte op Wesley van Reijen, die omspeelde enkele tegenstanders, tikte weer terug op Jorrit, die niet zelfzuchtig was en de bal doorgaf aan Martijn van Dijk, die er beter voorstond, 3-1. Drie minuten later passte Jorrit Mol op Martijn van Dijk, die alleen op de keeper afging. Hij werd echter door de sluitpost onreglementair gestopt. Rood voor de keeper van Mierlo Hout. De, zeer discutabele penalty (de overtreding leek toch ver buiten het strafschopgebied), schoot Jordi Verhoeven onberispelijk binnen. 3-2. Oers begon aan het slotoffensief, alles of niets, dood of de gladiolen. Verdediger Jasper Mol werd nog gewisseld voor de aanvallende middenvelder Niels Dirks, speler van de A1 die zijn debuut mocht maken. Het mocht echter niet meer baten; RKVVO was te laat begonnen met voetballen.

14. v. Hout 1-0 (str), 29. v. Steenis 2-0; 57. Rooijakkers 3-0, 74. v, Dijk, 77. Verhoeven 3-2

Opstelling:
RKVVO: v.d. Oever; Jasper Mol (82. Dirkx), B. Soetens, Lemmens, Jongenelen; Braam, (71. Verhoeven), Kempers (38. Kennis), v. Reijen; v. Dijk, Jorrit Mol, L. Soetens