vrijdag 19 april 2024
Bart Sanders stuit op doelman Vaas van WNC - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO laat NWC bijna ontsnappen

Oerle – RKVVO was het aan zijn stand verplicht om NWC Asten op een nieuwe nederlaag te trakteren. Het verschil op de ranglijst liet daar geen misverstand over bestaan. NWC slaagt er al geruime tijd niet in om de onderste regionen van de 2de klasse te verlaten. NWC is tegelijkertijd echter ook in staat om de tegenstander te ontregelen en veel fysieke strijd in de wedstrijd te werpen. RKVVO was dus gewaarschuwd om niet mee te gaan in de duels maar het eigen combinatiespel te blijven spelen. Dovemansoren …. het werd een rommelige wedstrijd met veel overtredingen en weinig goede combinaties.

In de eerste helft waren echt uitgespeelde kansen op één hand te tellen. Het duurde maar liefst tot de 36e minuut voordat de eerste echt goede mogelijkheid voor RKVVO zich voordeed. Uit een prima vrije trap van Thijs Offermeijer kwam Luc Segers alleen voor de keeper van NWC maar zijn schot verdween hoog over het doel. Dat had eigenlijk de 1-0 moeten zijn. NWC bleef stug verdedigen en creëerde zelf geen enkele kans. Keeper Sven van den Oever werd slechts sporadisch op de proef gesteld met schoten op afstand.

In de 2de helft kwam RKVVO strijdvaardig uit de startblokken, maar uit een aantal goede voorzetten wisten de voorwaartsen geen succes te behalen. Het leek alsof de laatste meter er juist net niet was om een actie doeltreffend af te ronden. Een aantal wissels volgden om NWC alsnog op de pijnbank te kunnen leggen. In het slotoffensief was er dan toch nog een succesvolle afronding. Uit een voorzet van Bart Sanders werd de bal goed gecontroleerd door Martijn van Dijk en diens schot in de lange hoek liet de keeper van NWC kansloos. In de 81ste minuut stond er dan toch nog de 1-0 op de borden. Al met al een terechte uitslag maar RKVVO had zich ruimer mogen belonen tegen een uitermate zwak presterend NWC.

81. v. Dijk 1-0

RKVVO: v.d. Oever; Antonis, Mol, Segers, van Baren; Offermeijer, v. Reijen (Vos), Mol (v. Doormalen); Soetens (Bujitu), Sanders, v. Dijk.
NWC Asten: Vaas; v. Oosterhout, v. Bussel, v.d. Bosch, v.d. Eijnde, v. Erp, M. Janssen, v. Brussel, Bosch, Hurkmans, Ockers (72. T. Janssen)