woensdag 24 april 2024
Eén van de schaarse aanvallen van RKVVO: Bart Sanders vindt Jesse Theuws op zijn weg - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO maakt pas op de plaats

Oerle – Na 4 winstpartijen van RKVVO was onder regenachtige omstandigheden EFC deze zondag duidelijk de bovenliggende partij. De gedurende de wedstrijd constante druk op het doel van RKVVO monde uiteindelijk uit in een verdiende overwinning van de Eerselnaren. Na 90 minuten stond er 0-3 op het scorebord.

In de eerste helft toonde EFC al aan dat het voor niets anders dan de winst was gekomen. RKVVO kwam nauwelijks tot een goed lopende aanval en de gasten creëerden diverse kansen. Zo kon invaller-keeper Willem Huijbers in de 10e minuut ternauwernood een verkeerde terugspeelbal van Jetse Beelen voor de voeten van een EFC-spits wegtikken. Een kwartier later kwam de bal uit een hoekschop bij middenvelder Mike Thijssen, die vanaf 20 meter hard op het RKVVO-doel schoot. Huijbers stompte de bal met moeite net onder de lat vandaan. In de rebound werd de bal opnieuw ingezet, en moest een RKVVO-verdediger op de doellijn redding brengen.

EFC bleef ook daarna druk uitoefenen op de Oerse verdediging, mede doordat het RKVVO middenveld onvoldoende in staat was om aanvallend de opbouw te kiezen. Het ontbreken van spelbepaler Wesley van Reijen deed zich nadrukkelijk voelen.

In de 35e minuut lag Luc Segers geblesseerd op de grond. RKVVO riep om een blessurebehandeling en lette daardoor even niet op. Vanuit de middencirkel werd een hard schot op het RKVVO-doel afgevuurd, waar Huijbers ver voor stond. De bal ging tot opluchting van de Oerse supporters net naast. Ook Max van Limpt kreeg nog een fraaie kans: in de 40e minuut speelde hij zich vrij in het RKVVO-strafschopgebied. Zijn diagonale schot in de verre hoek werd echter met het uitgestrekte been van Huijbers onschadelijk gemaakt.

In de 2e helft kwam RKVVO gemotiveerd uit de kleedkamer en in de eerste minuten ontwikkelde zich een gelijkopgaande wedstrijd. RKVVO kreeg meteen 2 kansen: uit een strakke voorzet van Martijn van Dijk kopte Bart Sanders van dichtbij tegen de keeper. En 4 minuten later omspeelde Martijn de rechtsback, maar zijn schot in de korte hoek was opnieuw een prooi voor EFC-keeper Jesse Theuws.

In de 56e minuut was het dan toch raak voor EFC. Een pass dwars door de verdedigingslinie van RKVVO werd opgepikt door de geheel vrijstaande Timo Jansen en op diens schuiver was Willem Huijbers kansloos. Kort werd er geprotesteerd voor vermeend buitenspel maar dat werd door de scheidsrechter genegeerd. RKVVO was even van slag maar prompt 5 minuten later werd Bram van der Velden in de 16 meter onderuit gehaald en kreeg RKVVO een strafschop. Dit werd het kantelpunt van de wedstrijd. Bart Sanders verzilverde deze uitgelezen kans niet en EFC kwam met de schrik vrij.

Opnieuw was RKVVO van slag en een paar minuten later was het een goed opgezette aanval over rechts van EFC die tot een scrimmage in de doelmond leidde. In het tumult maakte Jetse Beelen hands en de strafschop werd door Jesse van Gerwen binnen gewerkt, 0-2. Tot overmaat van ramp werd Jetse Beelen met rood weggestuurd vanwege zijn 2e gele kaart. De wedstrijd was gespeeld en dat EFC in de 81e minuut nog de 0-3 op het bord bracht door Samim Yusofi was voor de statistieken.

56. Jansen 0-1, 70. v. Gerwen 0-2 (str), 82. Yusofi 0-3

RKVVO: Huijbers; Beelen, Segers, B. Soetens, Jasper Mol; v. Doormalen (69. Kempers), Jongenelen, Offermeijer; v.d. Velden, Sanders (75. Bujitu), v. Dijk
EFC: Theuws; d. Bie, Steevens, v. Gerwen, v. Sambeeck; Jansen, Thijssen, Hooyen; v. Limpt, Wuijts, Yusofi