donderdag 25 april 2024
Thijs Offermeijer in de aanval, gehinderd door invaller v. Heugten - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO heeft weinig moeite met NWC

Asten – Op de ranglijst nam NWC Asten voor de wedstrijd de 12de plaats in. NWC was er dus op gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten en de punten in huis te houden. Noodzakelijk om de onderste regionen te verlaten. RKVVO, als middenmoter, had echter iets recht te zetten. Het verlies tegen Beerse Boys was redelijk hard aangekomen en het team was tot in de tenen geladen om het NWC moeilijk te maken en de punten mee te nemen naar Oerle. Alle vooruitzichten voor een leuke middag op Sportpark ’t Root in Asten.

Vanaf de aftrap was er eigenlijk maar 1 ploeg die de wedstrijd maakte. RKVVO speelde met de wil om te winnen, veel beleving en schiep zich talrijke kansen. Als het aan het einde van de eerste helft 0-6 had gestaan dan had niemand daar raar van opgekeken. Maar het niet afmaken van alle kansen was dan toch ook het enige wat de ploeg kon worden aangerekend. RKVVO speelde de beste eerste helft sinds lange tijd. NWC Asten kreeg geen vat op de aanvalslust van RKVVO en de goalie van NWC werd tot tal van reddingen gedwongen. In de 6e minuut was het een splijtende pass van Thijs Offermeijer die Jordan Bujitu in staat stelde om door de verdediging te snijden en in de lange hoek te scoren (0-1).

Kort na het openingsdoelpunt waren het Rob van der Plaat en Martijn van Dijk die dicht bij een volgend doelpunt waren. Toch was het weer Jordan Bujitu die het net vond. Hij frommelde zichzelf door de verdediging van NWC en zijn schot werd door de doelman van NWC gestopt, tenminste zo leek het want de bal caramboleerde terug via het lichaam van Jordan Bujitu in het doel van NWC en de 0-2 stond op het scorebord. In het vervolg van de 1ste helft ontstonden nog diverse mogelijkheden maar de doelman en de lat stonden verder succes voor RKVVO in de weg.

In de tweede helft begon RKVVO weer opnieuw waar het was gebleven voor de thee. In de 47e minuut werd een doelpunt van Rob van der Plaat afgekeurd vanwege een vermeende overtreding tijdens de aanval (blokkeren). In de 53e minuut werd het net toch weer gevonden. Door een assist van Martijn van Dijk werd Thijs Offermeijer aangespeeld op de punt van de 16 meter en zijn verwoestende schot in de rechter bovenhoek heeft keeper Vaas van NWC waarschijnlijk nooit gezien (0-3).

Na deze wervelende fase in de 2de helft zakte het spelpeil enigszins in en werd het wedstrijdverloop rommeliger. Ook door de diverse wissels in beide elftallen verdween een beetje ‘de lijn’ uit de wedstrijd. In de 83e minuut mocht NWC iets terugdoen. Door een miscommunicatie tussen verdediging en keeper Sven van den Oever verdween de bal tot ieders verbazing in het Oerse doel (1-3). Niet dat dat iets uitmaakte want de wedstrijd was gespeeld en NWC heeft 90 minuten lang geen vuist kunnen maken. De 3 punten gingen dan ook terecht mee naar Oerle.

6. Bujitu 0-1, 19. Bujitu 0-2; 52. Offermeijer 0-3, 88. Steijlen 1-3

RKVVO: v.d. Oever; Antonis (M. Soetens), Segers, Sterken, v. Baren; v. Reijen, v. Doormalen, Offermeijer (Vruggink); Bujitu, v.d. Plaat, v. Dijk (70. L. Soetens)
NWC: Vaas; Henst, Leenen, Bosch, v.d. Bosch (76. v. Heugten), Jansen, v. Deursen, Steijlen, v. Erp (82. Hendrix), v. Bussel, v. Brussel (74. M. Janssen)