zaterdag 20 april 2024
Luuk Soetens in duel met Sparta-aanvoerder Robbert van Lankveld - Foto: Jos Pennings

RKVVO niet opgewassen tegen sterke koploper

Beek en Donk – De topper in 2F tussen koploper Sparta’25 en de nummer 4 RKVVO werd binnen 6 minuten beslist door twee vroege doelpunten. De gasten waren daarna niet bij machte om de thuisploeg nog pijn te doen. De Oerlese ploeg bleef volharden om het steeds voetballend op te lossen, wat nauwelijks gevaar veroorzaakte voor de Beek en Donkse defensie. De forse nederlaag was dan ook een terechte weerspiegeling van het spel op het veld.

Al na zes minuten waren de kaarten geschud. In de 3e minuut werd een foutje van RKVVO-doelman Willem Huijbers genadeloos afgestraft door de snelle Daan van Heijnsbergen. Amper 3 minuten later was het een afstandsschot van ver buiten de 16 meter wat precies paste in de verre hoek buiten bereik van de doelman. RKVVO speelde dus eigenlijk al vroeg een verloren wedstrijd tegen een sterk collectief en strijdlustig Sparta’25.

In de 19e minuut bracht Willem Huijbers nog gestrekt in de hoek redding op een hard schot, maar 3 minuten later was het opnieuw raak. De scheidsrechter ontging een overtreding op Luc Segers, die op de middellijn geblesseerd bleef liggen. De thuisploeg zette de aanval via een voorzet vanaf links van Rick van Heijnsbergen door. De bal kon simpel door de voor het doel vrijstaande Rob Klaassen ingekopt worden, 3-0. In het verdere verloop van de eerste helft deelde RKVVO wat speldenprikken uit, maar gevaarlijk werd het nauwelijks.

In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht en het spel golfde op en neer. Na een uur was RKVVO dicht bij een treffer toen de bal gevaarlijk dicht bij de doellijn verscheen van Sparta’25, maar geen enkele RKVVO-er kon in de scrimmage op de doellijn het laatste tikje geven. In de tegenaanval was het daarentegen wèl meteen raak. Via één van de snelle en gevaarlijke counters van Sparta’25 kon spits Daan van Heijnsbergen vanaf een meter of 18 vrijstaand de bal simpel in het doel schuiven.

Toch kwam 10 minuten later de eretreffer alsnog op het scorebord. Op aangeven van Martijn van Dijk scoorde invaller Jordy Verhoeven met een hard schot in de verre hoek de 4-1 wat uiteindelijk ook de eindstand werd.

De dag werd nog enigszins positief ingekleurd door de te kleine overwinning van EFC op Beerse Boys. De Eerselnaren moesten met minimaal 3 doelpunten verschil van Beerse Boys winnen om de 1e periodetitel te pakken. EFC kwam echter niet verder dan een 1-0 overwinning, waardoor de 1e periodetitel naar RKVVO ging!

3. D. v. Heijnsbergen 1-0, 6. Brouwers 2-0, 22. Klaassen 3-0; 62. D. v. Heijnsbergen 4-0, 72. Verhoeven 4-1

RKVVO: Huijbers; v. Baren, L. Segers, B. Soetens, Jasper Mol; v. Doormalen (74. Kempers), v. Reijen, Offermeijer (66. Verhoeven); L. Soetens (Bujitu), Sanders, v. Dijk
Sparta’25: Pennings; Biemans, Bussers, Cleutjens, Ankersmit; v. Lankveld, Raaijmakers, Klaassen; R. v. Heijnsbergen (74. Hajema), D. v. Heijnsbergen (79. Megens), Brouwers