RKVVO niet succesvol met 4-4-2 tactiek

Stratum/Eindhoven – In ronduit barre weersomstandigheden werd op het gemeentelijk sportpark aan de Aalsterweg een wedstrijd gespeeld in de middenmoot van de 2e klasse F. RPC was vooral in de eerste helft feller aan de bal, waarbij RKVVO in een 4-4-2 opstelling speelde, die niet goed uitpakte. In de tweede helft werd teruggeschakeld naar een 4-4-3 formatie, wat de wedstrijd meer in evenwicht bracht. Toch trok de thuisploeg uiteindelijk met een 3-1 winst aan het langste einde.

Al vanaf de start was RPC feller aan de bal en het leek of ze steeds een stap sneller aan de bal waren. Al in de 1e minuut moest Jasper Mol een bal van de lijn halen na een goed ingeschoten hoekschop. In de 20e minuut een scherpe aanval over links en Sven van den Oever kon nog net met de vingertoppen de bal keren. Na een half uur was de RKVVO-keeper echter kansloos op een goed ingeschoten vrije trap in de verre hoek. RKVVO stelde daar niet veel tegenover behoudens enkele kleine kansen.

In de tweede helft werd van spelstijl veranderd en ging RKVVO weer terug naar het beproefde 4-3-3. Dit was meteen succesvol. Uit een prima voorzet van Martijn van Dijk scoorde de ingevallen Luuk Soetens (1-1). Jammer was dat slechts enkele minuten later RPC weer op voorsprong kwam door een gelukkig ingekopte bal over doelman Sven van den Oever (2-1). In het vervolg van de tweede helft was het een evenwichtige partij en moest RKVVO tegen het einde meer forceren om de gelijkmaker wellicht nog te kunnen scoren. In de ruimte die daardoor ontstond was het uiteindelijk RPC wat in de laatste minuut de 3-1 op het bord bracht. Voor RKVVO had er wellicht meer ingezeten maar dan moet er de volgende wedstrijden wel vanaf het begin feller op de bal worden gezeten en met meer daadkracht naar voren in het beproefde concept, 4-3-3. Smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Dylan Lemmens in de 85e minuut voor aanmerkingen op de leiding.

30. 1-0; L. Soetens 1-1, 2-1, 3-1

RKVVO: v.d. Oever; v. Baren (46. L. Soetens), Lemmens, B. Soetens, Jasper Mol, v. Reyen, Offermeijer (80. Jorrit Mol), Jongenelen, Segers, v. Dijk, Verhoeven