Someren spits Thijs Martens belaagt RKVVO keeper Willem Huijben - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO niet voorbij Someren

Oerle – Op een koud sportpark Heikant waren de nummer 3 en 4 zeker in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Op grond van een prima tweede helft won Someren verdiend met 1-3. De voorsprong die na een uur bereikt werd kwam daarna geen moment meer in gevaar.

RKVVO ging voortvarend van start en opende de score al in de 12e minuut. Na een dieptepass van Bas van Doormalen was het Bart Sanders die vanaf 20 meter met een lob over de – ver voor zijn doel staande – Someren doelman Werts de 1-0 op het scorebord bracht. Vervolgens zakte RKVVO in en probeerde Someren de gelijkmaker op het bord te krijgen. De gasten waren aanvankelijk echter te onnauwkeurig om RKVVO in het nauw te brengen. Toch kwamen er steeds meer kansen voor Someren. Zo kopte Koen de Louw een meter naast het Oerse doel en na een vrije trap van Justin Hoeben schoot Thijs Martens net naast. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven: na een assist van Bouwmans kopte Koen de Louw de verdiende gelijkmaker in het doel, 1-1.

Na rust hielden de ploegen elkaar lang in evenwicht zonder noemenswaardige kansen. Maar in de 58e minuut was het opnieuw Koen de Lauw die de ban brak voor Someren. Het centrum van RKVVO lette even niet op en Koen kon zomaar doorlopen en in een 1-op-1 situatie wist hij vrij eenvoudig de 1-2 op het bord te zetten.

RKVVO ging op jacht naar de gelijkmaker en gaf daardoor achterin wat meer ruimte weg. Bijna konden Koen de Louw en Wesley van den Boomen daarvan profiteren, maar de grensrechter loste het op met een vlagsignaal voor buitenspel. Na een hard schot van Luuk Soetens net over het Somerense doel, viel aan de andere kant de beslissing. Maico Meulen kopte een perfecte voorzet van Luc Bouwmans voorbij Willem Huijben.

In blessuretijd kreeg Someren nog twee mogelijkheden om de score uit te breiden. Eerst strandde Koen de Louw op de Oerse doelman en daarna op de paal. Op grond van een prima tweede helft won Someren uiteindelijk verdiend met 1-3.

12. Sanders 1-0, 37. d. Louw 1-1; 58. d. Louw 1-2, 69. Meulen 1-3

RKVVO: Huijbers; Beelen, L. Segers, B. Soetens, Jasper Mol; v. Doormalen, v. Reijen, Jongenelen; v. Dijk (Bujitu), Sanders, L. Soetens. Invaller Bram vd Velden
SV Someren: Werts; v.d. Boomen, Venhuizen (70. v. Lierop), Schweren, Kusters, Sonnemans, Meulen, J. Hoeben, d. Louw, Bouwmans (86. v.d. Velden), Martens (80. L. Hoeben)