vrijdag 19 april 2024

RKVVO nu wèl voorbij Blerick

Oerle – De voorbereiding van RKVVO was niet helemaal naar wens verlopen met de uitschakeling uit de beker maar de verschillende wedstrijden lieten een oplopende kwaliteitscurve zien. Voldoende om met vertrouwen de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie aan te vangen. En Blerick is voor RKVVO een lastige horde om te nemen getuige het ene punt uit de voorgaande competitie. RKVVO wachtte dus een aardige klus op deze zonnige zondagmiddag.

Vanaf het eerste fluitsignaal was RKVVO feller en was het met meer daadkracht naar voren Blerick de baas. De gasten hielden zich maar moeizaam staande en moesten meerdere keren aan de noodrem trekken. In de 7e minuut resulteerde dat in een gele kaart na een harde charge op Jordan Bujitu. Volkomen tegen de verhouding in maakte Blerick de 0-1. In buitenspelpositie kregen de voorwaartsen van Blerick plotseling ruimte achter de verdediging van RKVVO na een splijtende pass en keeper Sven van de Oever was kansloos. Protesten door grensrechter Assman mochten niet baten. RKVVO zat echter niet bij de pakken neer en bleef het doel van Blerick bestoken. In de 27e minuut resulteerde dit in de gelijkmaker door Bart Sanders na goed voorbereidend werk van Wesley van Reijen. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

In de tweede helft ging RKVVO door waar het was gebleven: het doel van Blerick opzoeken. Blerick kreeg nauwelijks kansen en RKVVO maakte het spel. In de 49e minuut was het eerst Thijs Offermeijer die het doel van Blerick onder vuur nam. Na een uur viel de verdiende 2-1. Een goede aanval over meerdere schijven werd door Jorrit Mol afgerond met een intikker van dichtbij na een voorzet van Bart Sanders. Een paar minuten later viel Thijs Offermeijer geblesseerd uit met een gekneusde enkel. Bas van Doormalen kwam hem vervangen zoals ook enkele minuten later Martijn van Dijk Jordan Bujitu kwam vervangen. Na een grove charge op Bart Sanders viel ook Bart Sanders geblesseerd uit met een kuitblessure. Zijn plaats werd door Mark Vruggink ingenomen.

In het verdere verloop van de tweede helft was het wachten op de alles beslissende treffer. Er waren grote kansen voor Martijn van Dijk, Rob van de Plaat en Mark Vruggink maar de 3-1 wilde maar niet vallen. Tot aan de 90e minuut. Een voorzet uit de rechterflank werd door Jorrit Mol vakkundig binnengetikt.

0-1, 27. Sanders 1-1; 59. Offermeijer 2-1, 90. Jorrit Mol 3-1

Opstelling:
RKVVO: v.d. Oever; Antonis, Jasper Mol, Sterken, v. Baren, Offermeijer (v. Doormalen), Jorrit Mol, v. Reijen, Bujitu (v. Dijk), Sanders (Vruggink), v.d. Plaat