vrijdag 19 april 2024

RKVVO onmachtig in Venlo

Venlo – Met de winst op plaatsgenoot Rood-Wit behaalde RKVVO, na veel gelijke spelen, vorige week eindelijk weer eens een overwinning. Zou RKVVO met die overwinning nog vers in de benen, deze zondag voor een verrassing kunnen zorgen tegen de koploper Venlosche Boys? Het mocht niet zo zijn: de Venlonaren blijven koploper en voor RKVVO lijkt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan.

In de 10e minuut kwam RKVVO al op achterstand door een splijtende pass door de verdediging, die vakkundig werd afgerond door de spits van Venlosche Boys. Daarna liepen de Oerlenaren eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Venlosche Boys was feller en slimmer in de onderlinge duels en juist daardoor werd RKVVO afgetroefd. Venlosche Boys beperkte zich tot stug verdedigen en kwam gedurende de wedstrijd dus nauwelijks in de problemen.

Slechts één maal was RKVVO dicht bij een doelpunt. Dat gebeurde 10 minuten voor het laatste fluitsignaal, toen een afstandsschot van Jordan Bujitu via de vingertoppen van de keeper van Venlosche Boys tegen de paal belandde. Eigenlijk was dit de enige goede mogelijkheid voor de Oerlenaren in de gehele wedstrijd. In de 85e minuut werd de wedstrijd definitief in het spreekwoordelijke slot gegooid door een afstandsschot in de kruising, onbereikbaar voor Wouter Verhoeven.

Met het 2-0 verlies in Venlo lijkt de competitie voor RKVVO als een nachtkaars uit te gaan. De wedstrijd in Venlo bracht in ieder geval weinig lichtpuntjes.

RKVVO: Verhoeven; Antonis (Offermeyer), Mol, Jansbeken, Segers; v. Doormalen, Vruggink, v. Reijen (M. Soetens); v. Dijk (L. Soetens), Sanders, Bujitu