RKVVO pakt in slotminuut een meer dan verdiend punt

Oerle – RKVVO móest vandaag en Gestel mocht. De punten zijn hard nodig in Oerle en zo zag het er vanaf het begin ook uit. RKVVO kwam heel anders tevoorschijn dan een week eerder, toen het zich collectief blameerde tegen Beerse Boys en op de vierkante meter door strijd en inzet werd afgetroefd.

De boodschap was dan ook om vanaf het eerste fluitsignaal, kort te zitten op de goed combinerende ploeg uit Gestel. Het duurde tot de 10e minuut toen een afgeslagen aanval van RKVVO op het middenveld omgezet werd in een flitsende aanval van Gestel. De linksbuiten van Gestel kon vrij voorzetten en het intikkertje van Achenteh was een feit, 0-1. Ondanks de gevaarlijke counters van Gestel, was RKVVO de bovenliggende partij hetgeen in de 35e minuut leidde tot een doelpunt van Luuk Soetens. Het doelpunt werd echter ten onrechte afgekeurd vanwege vermeend buitenspel.

In de 2e helft probeerde RKVVO met nog meer pressie een doelpunt te forceren. Met name Martijn van Dijk was meer dan eens een handenbinder voor de defensie van Gestel zonder dat hij opgelegde kansen kreeg. Het duurde tot de 70e minuut toen Dave Jongenelen kon uithalen vanaf 25 meter en de keeper kansloos liet . De bal ging via de lat en achter de lijn , terug het veld in. Geen doelpunt aldus de scheidsrechter en wederom werd RKVVO bestolen. De scheidsrechter kon dat ook onmogelijk zien vanuit zijn positie.

Het spel werd grimmiger mede door de continue op-en aanmerkingen op de goed leidende scheidsrechter door spelers en staf van Gestel. In de 80e minuut werd Ielsah Achenteh, tot dan toe de “man of the match”, met rood verwijderd voor natrappen in een stilgelegd spelmoment. Het spel lag hierdoor zeker 6 minuten stil en leidde tot een waar slotoffensief in de blessuretijd richting het doel van Gestel. In de ‘dying seconds’, mocht keeper Sven van de Oever aanleggen vanaf de middenlijn en pompte de bal voor de goal. Tergend hoog en lang was de bal onderweg en viel uiteindelijk op het hoofd van wederom het goudhaantje, Benn Soetens en hij kopte de bal bij de 2e paal binnen.

Al met al een terecht gelijk spel vanuit RKVVO perspectief waarbij Gestel toch even achter de oren moet krabben of ze op deze wijze het seizoen willen vol maken. Weliswaar 1 punt , maar ook 7 gele kaarten en 1 rode kaart.

10. Achenteh 0-1; 90+2. B. Soetens 1-1