donderdag 28 maart 2024
Jordan Bujitu (gekozen tot Man-of-the-Match) in duel met de IVO-aanvoerder - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO pakt verdiend de eerste volle winst tegen IVO

Oerle – Na drie gelijke spelen werd het tijd voor de volle winst, tenminste dat vonden alle aanwezigen op Sportpark de Heikant bij aanvang van de wedstrijd. Tegen het onbekende IVO moest het er dan toch eindelijk van komen, want steeds maar een puntje sprokkelen met een gelijkspel schiet uiteindelijk op de ranglijst niet op!

De toeschouwers hadden zich echter nog maar amper genesteld langs de zijlijn of de bal lag al in het doel van RKVVO. Onoplettendheid in de defensie gaf de spits van IVO een vrije doorgang naar het doel van Wouter Verhoeven en met een bekeken schuiver zette hij in de 5 minuut de 0-1 op het bord. RKVVO liet zich door deze vroege tegentreffer niet van de wijs brengen en met vlot combinatievoetbal werd IVO onder druk gezet. De 15 minuten die volgden werden memorabel. In de 8e minuut was het Bas van Doormalen die de 1-1 liet aantekenen. Na een door hem zelf ingezette actie in de defensie van IVO was de keeper van IVO op een mooie schuiver in de korte hoek kansloos. In de 12e minuut was het een vlotte combinatie over links, ingezet door Martijn van Dijk die een mooie pass gaf op Wesley van Reyen die op zijn beurt Jordan Bujitu kon bereiken voor het doel. Zijn schot van dichtbij betekende de 2-1. In de 13e minuut deed IVO iets terug door uit een corner de paal te raken. In de 20e minuut was het wederom Jordan Bujitu die het doel wist te vinden. Na een goede actie van Martijn van Dijk, die nog door de keeper van IVO onschadelijk kon worden gemaakt, was het Jordan Bujitu die met een bekeken schot de ver voor zijn doel staande keeper van IVO wist te verschalken en de 3-1 op het bord bracht. In het vervolg van de eerste helft was het RKVVO wat kans op kans creëerde maar niet meer tot scoren kwam. Het dichtst was Jasper Mol bij een treffer, zijn schot belandde echter tegen de binnenkant van de paal. Volgens vele RKVVO toeschouwers had de bal de lijn gepasseerd maar Sportpark de Heikant beschikt nog niet over doellijn technologie. De vele protesten waren dan ook niet besteed aan de scheidsrechter. Ruststand 3-1.

Wie zou verwachten dat RKVVO in de tweede helft de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot zou gooien kwam bedrogen uit. Vanaf de aftrap was het opnieuw RKVVO wat fel ten aanval trok wat resulteerde in diverse goede kansen. Er waren kansen voor onder andere Martijn van Dijk maar de bevrijdende 4-1 viel niet. En zoals zo vaak in het voetbal gebeurd het dan aan de andere kant. Volkomen uit het niets wist IVO te scoren in de 75e minuut. Een kopbal liet Wouter Verhoeven kansloos. Het was alsof deze treffer IVO deed opveren en RKVVO speelde vanaf dit moment zonder vertrouwen en overtuiging. De voorgaande 2 duels die in de laatste minuten toch nog uit handen werden gegeven stonden kennelijk nog te vers in het geheugen. RKVVO vergat te voetballen en bracht zich hierdoor nog danig in de problemen tegen het middelmatige team uit Velden. Met kunst en vliegwerk werd de eerste overwinning echter veiliggesteld. Overigens niet nadat IVO nog tegen de onderkant van de lat had geschoten.

Volgende week wacht Rood-Wit. Als de voortekenen niet bedriegen dan wordt dit een mooie derby tussen twee ploegen die met een overwinning op zak zoeken naar (nog) meer vertrouwen in de nog prille competitie. RKVVO heeft in ieder geval nog niet verloren deze competitie en in Veldhoven kunnen ze dus de borst nat maken.

RKVVO: Verhoeven; Segers, Sesink, Antonis, Mol, Vruggink, van Reijen, van Doormalen (72 Paridaans), van Dijk (72 Soetens), Sanders, Bujitu (82 van de Ven)