vrijdag 19 april 2024
Het schot op doel van Bart Sanders wordt geblokt door Tom van Bussel - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO simpel naar 3 punten in Asten

Asten – Vorig seizoen was NWC Asten thuis oppermachtig tegen RKVVO. Het werd toen een afgetekende 3-0 overwinning voor NWC. De Astense ploeg was toen ook een van de titelkandidaten. Dit seizoen presteren ze duidelijk minder en zijn ze terug te vinden tussen de middenmoot en de staart van de competitie. NWC heeft de punten hard nodig om niet onderin de ranglijst terecht te komen. RKVVO had ook iets recht te zetten na de kansenregen vorige week in Mierlo Hout die niet in winst kon worden omgezet. Onder een prachtig winterzonnetje genoeg ambiance voor een leuke wedstrijd.

Vanaf de eerste minuten was het RKVVO wat de wedstrijd domineerde. NWC werd op de eigen helft voortdurend vastgezet, maar toch leverde de eerste de beste aanval van NWC over rechts al meteen een doelpunt op. Na een goede voorzet werd de bal koppend afgerond door de spits van NWC Martijn Mulder (1-0). Na 3 minuten stond RKVVO dus weer aan de aftrap en kon de achtervolging beginnen. En die taak werd met verve uitgevoerd. In de 18de en 25ste minuut was het tot tweemaal toe Luc Segers die van dichtbij het doel van NWC onder vuur nam. En tot tweemaal toe waren het miraculeuze reddingen van de doelman en een van de verdedigers die de bal konden afweren tot hoekschop. Maar in de 37ste minuut was er dan toch gerechtigheid en kwam RKVVO op 1-1. Na een schot van Bart Sanders van dichtbij op de paal ketste de bal weer terug het veld in, opnieuw voor de voeten van Sanders. Nu verdween diens schot tergend langzaam onder Gijs Brusewitz, de doelman van NWC door in het doel. De 1ste helft speelde zich aldus grotendeels af op de helft van NWC en NWC mocht zich verheugen op een gelijke stand met de rust. Het totale spelbeeld tot aan de rust was echter matig en het harde hobbelige veld was ook niet bepaald een vriend van de spelers, die moeite hadden om de bal goed gecontroleerd te houden.

In de tweede helft was er eigenlijk nog maar 1 ploeg die aanspraak mocht maken op de overwinning en dat was RKVVO. In de 63e minuut viste Brusewitz een goed schot van Martijn van Dijk onder uit de linkerhoek. Slechts 1 minuut later was er dan toch de verdiende voorsprong voor RKVVO. Een voorzet van Bas van Doormalen werd opgepikt door Bart Sanders, die met een droge schuiver in de rechterhoek van de goal de 1-2 aantekende. Eigenlijk was het wachten op de spreekwoordelijke ‘knock-out’ maar een paar minuten later was NWC toch dicht bij de gelijkmaker. Een doelpunt werd afgekeurd na een vermeende buitenspelsituatie van één van de voorwaartsen. Daar mocht RKVVO niet mopperen want de bal ketste terug van de paal in het veld en de NWC spits scoorde. Volgens de scheidsrechter stond hij echter al buitenspel op het moment van het eerste schot op de paal.

Prompt 5 minuten later was het Mark Vruggink die alle illusies van NWC aan flarden schoot. Goed doorgaan op links en van binnen de 16-meter vond hij de rechterhoek van het doel, buiten bereik van de doelman sloeg de bal tegen de touwen en stond het 1-3. Weer 5 minuten later was het Luc Segers die zijn goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt hoog in het dak van het doel, 1-4. De wedstrijd was gespeeld. In de 89ste minuut was het slotakkoord toch voor NWC. Een schot van buiten de 16-meter door een woud van spelers was onhoudbaar voor Wouter Verhoeven en daarmee stond de eindstand vast, 2-4.

Met deze overwinning beloont RKVVO zichzelf met een 4de plek op de ranglijst en blijft de lijstaanvoerder met 4 punten binnen bereik van de Oerlenaren. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Oranje Zwart Helmond. Een goed vervolg op de wedstrijd tegen NWC ligt in het verschiet en RKVVO wordt een gevaarlijke outsider als mogelijke titelkandidaat!

RKVVO: Verhoeven; v. Reijen, Mol (84. Joppen), Sesink, Segers; Offermeijer (77. v.d. Ven), Vruggink, v. Doormalen; Bujitu, Sanders, v. Dijk (73. Soetens)
NWC: Brusewitz; v. Oosterhout, Henst, Leenen, Bosch, Ghielen, Mulder, v. Geffen, Castelijns, v. Deursen, v. Bussel