vrijdag 19 april 2024

RKVVO vergeet zichzelf te belonen in een kansenregen

Mierlo-Hout: Na de winst tegen Veritas ging RKVVO vol goede moed en vertrouwen richting Mierlo Hout. Mierlo Hout stond immers laatste op de ranglijst en met de goede vertoning tegen Veritas in de benen was RKVVO aan haar stand op de ranglijst verplicht om Mierlo Hout op een nederlaag te trakteren. Dat was het affiche maar zoals gewoonlijk bij dit soort bespiegelingen….de bal is rond. Het was een spannende en vermakelijke middag in Mierlo Hout, maar geen 3 punten voor Oers …..!

In de eerste helft begon RKVVO waar het tegen Veritas was gebleven: aanvallen. De ene na de andere aanval rolde op het doel van Mierlo Hout af en het was een wonder dat niet al na 10 minuten de stand 0-2 op het bord kon worden bijgeschreven. Een voorzet van Martijn van Dijk werd gemist door Jordan Bujitu, een voorzet van Jordan Bujitu werd door een mêlee van spelers gemist, opnieuw een voorzet door Jordan Bujitu werd door Martijn van Dijk nipt gemist, een voorzet van Bas van Doormalen werd van de doellijn gekopt voor de aanstormende Bart Sanders, etc. In de 18e minuut was het dan toch eindelijk raak. Uit een corner van Bas van Doormalen kopte Bart Sanders in de uiterste linkerbovenhoek, onhoudbaar voor de doelman van Mierlo Hout (0-1). Maar in de 35e minuut kwam Mierlo Hout al volkomen uit het niets op gelijke hoogte. Uit een vrije trap werd de bal in het 16-meter gebied gepompt en daar door een volkomen vrijstaande aanvaller van Mierlo Hout aangenomen en in de linkerbovenhoek gewerkt, buiten bereik van Wouter Verhoeven. Met deze 1-1 stand brak de rust aan.

In de tweede helft was het opnieuw RKVVO wat het doel van Mierlo Hout onder vuur nam. Een handvol keren verschenen er RKVVO aanvallers vrij voor het doel van Mierlo Hout, maar de bal wilde er niet in. RKVVO hield het initiatief maar Mierlo Hout was bij een aantal spaarzame aanvallen toch razendsnel en gevaarlijk. Uit een van deze counters werd zelfs tegen de lat geschoten. In de 63e minuut kwam Mierlo Hout zelfs aan de leiding door opnieuw een doeltreffende actie na een vrije trap. Nu was het zelfs tot 2x toe dat een Mierlo Hout speler volkomen vrij stond in de 16 meter. Tweemaal koppend werd uiteindelijk de bal tegen de touwen gewerkt en volkomen tegen de verhouding in stond RKVVO plots achter.

Zoals echter zo vaak dit seizoen werd de Oerse rug gerecht en de aanval gezocht. Met succes. In de 79e minuut was het Jordan Bujitu die een bal over de defensie oppikte, al slalommend door de verdediging ging en vervolgens ook de doelman van Mierlo Hout kansloos liet (2-2). In de volgende minuten was het opnieuw een ware kansenregen op het doel van Mierlo Hout maar de spreekwoordelijke engel op de lat van Mierlo Hout deed wonderen. Mierlo Hout sleepte het gelijkspel over de eindstreep, maar RKVVO deed zich met deze uitslag zwaar tekort, daar was iedereen het wel over eens in deze knotsgekke wedstrijd.

RKVVO: Verhoeven; Segers, Sesink, Mol, Antonis; Vruggink (80. van de Ven), van Doormalen, Offermeijer; van Dijk (67 Soetens), Sanders, Bujitu