vrijdag 19 april 2024
RKVVO-spits Martijn van Dijk in de mangel tussen 2 Weerter verdedigers - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO vergeet zichzelf in slotseconden te belonen

Oerle – De wedstrijden van RKVVO tegen Wilhelmina’08 hebben in het verleden bewezen dat het lastig is om als winnaar van het veld te stappen. De voorgaande 3 duels werden een gelijkspel en het lijkt alsof beide speelstijlen veel gelijkenis hebben en de kwaliteiten van de spelers weinig voor elkaar onder doen. Ook op de ranglijst zijn beide elftallen in elkaars buurt te vinden, RKVVO volgt op 2 punten van de virtuele lijstaanvoerder. De ingrediënten voor een mooie wedstrijd waren op voorhand bepaald en onder een koude februari wind werd het een enerverend duel.

Al vanaf de aftrap was het RKVVO wat op jacht ging naar de openingstreffer. Na een eerste goede poging van Mark Vruggink was het in de 6e minuut Luuk Soetens die zijn schot op de doellijn zag gestopt worden door een verdediger van Wilhelmina’08. In de daaropvolgende minuten was het RKVVO wat Wilhelmina’08 behoorlijk onder druk zette, maar echt gevaarlijke mogelijkheden bleven uit. In de 32e minuut werd Luuk Soetens gemangeld binnen het 16-metergebied, maar een fluitsignaal van de scheidsrechter bleef uit. Kort hiervoor was Wilhelmina’08 voor het eerst gevaarlijk: uit een scrimmage moest Jasper Mol de bal van de doellijn weghalen. Echt gevaarlijk werd Wilhelmina’08 nogmaals in de 37e minuut maar de bal werd in vrije positie ver naast geschoten. In een kwalitatief hoogstaand duel werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

In de 2e helft bleven echte kansen lang uit. Het spel golfde op en neer met RKVVO als de iets sterkere ploeg. In de 55e minuut was het Bas van Doormalen die de bal van dichtbij rakelings over het doel kopte. Kort hierop werd Martijn van Dijk binnen de 16 meter onreglementair gestopt, maar de scheidsrechter zag opnieuw geen reden voor een strafschop. Enkele minuten later was het diezelfde Martijn van Dijk die zijn schot van buiten de 16-meter gekraakt zag worden in de defensie van Wilhelmina’08. Beide ploegen bleven de aanval zoeken maar echte doelkansen bleven spaarzaam. De wedstrijd leek dan ook met 0-0 onbeslist te eindigen.

Tot de 88e minuut. Wesley van Reijen ging de 16-meter binnen en werd hard onderuit gehaald door een verdediger van Wilhelmina’08. Een optelsom: Luuk Soetens gemangeld, Martijn van Dijk geblokt en nu Wesley van Reijen onderuit gehaald. De scheidsrechter kon nu niet anders dan een penalty toekennen. Bas van Doormalen ging achter de bal staan in de 88e minuut om de punten in Oerle te houden. De strafschop werd echter te simpel door het midden ingeschoten, waardoor Wilhelmina’08-keeper Michael petit de bal zelfs klemvast kon stoppen. Zo werd ook deze wedstrijd met een gelijkspel afgesloten en doen beide ploegen zich tekort in de race naar de top van de ranglijst.

RKVVO: Verhoeven; v. Reijen, Jansbeken, Mol, Segers; Offermeijer, Vruggink, v. Doormalen; v. Dijk, Sanders, Soetens