zaterdag 20 april 2024

RKVVO vergeet zich in Helmond te belonen met 3 punten

Helmond – Op Sportpark de Braak maakten RKVVO en SC Helmondia er een spannende middag van. Beide teams speelden met de wil om te winnen en speelden bovendien met de intentie van verzorgd combinatievoetbal wat voor de toeschouwers een aantrekkelijk schouwspel opleverde. Uiteindelijk konden de Oerlenaren nèt geen 3 punten mee naar huis nemen.

In de beginfase van de eerste helft was Helmondia iets nadrukkelijker ‘in de wedstrijd’ maar gaande de eerste helft nam RKVVO het initiatief volledig over. Nadat RKVVO al eens dicht bij een treffer was (Helmondia-keeper Wessel Knaapen voorkwam met een goede actie een doelpunt) was het in de 30e minuut wèl raak. Na goed doorzetten door Jordan Bujitu op rechts en een goede voorzet in het centrum van de verdediging, kon Bart Sanders met een bekeken schuiver de 0-1 aantekenen. Vanaf dit moment was RKVVO ontketend en de ene na de andere aanval rolde op het doel van Helmondia af. Goede mogelijkheden waren er voor Jordan Bujitu, opnieuw Bart Sanders, een goed schot op doel uit een vrije trap voor Tom Paridaans en opnieuw een grote kans voor Bart Sanders in een scrimmage voor het doel (waar afleggen op Martijn van Dijk een betere optie was geweest). Het had in deze fase van de wedstrijd gemakkelijk 0-3 op het scorebord kunnen brengen. Ruststand 0-1.

In de tweede helft waren beide ploegen opnieuw aan elkaar gewaagd en aan beide zijden ontstonden kleine kansen. Helmondia was echter niet bij machte om echt een vuist te maken en de verdediging van RKVVO bleef eigenlijk lange tijd gemakkelijk overeind. Beide ploegen kregen kansen uit de counter maar verzuimden om dit om te zetten in echt doelgevaar. Commotie ontstond er regelmatig in de beide doelgebieden na vermeende overtredingen. De uitstekend fluitende scheidsrechter Ploegstra was echter resoluut in zijn beslissingen en kleine ‘aanrakingen’ werden dan ook niet gehonoreerd. In de 80e minuut was Martijn van Dijk dicht bij de 0-2 maar diens schot ging over het doel van Helmondia. Zoals zo vaak in wedstrijden, waarbij de kansen niet worden omgezet in doelpunten, was het toch Helmondia dat de stand in blessuretijd gelijktrok. Kevin Verkoelen knalde een vrije trap even buiten het zestienmetergebied hard en hoog tegen de touwen. Doelman Wouter Verhoeven was hierbij kansloos.

Al met al gezien het spelbeeld over de volle 90 minuten was dit wel een goede afspiegeling, maar RKVVO verdiende eigenlijk meer gezien de vele goede mogelijkheden en vergat zich dus te belonen met 3 punten. Het wedstrijdbeeld was echter prima. RKVVO was bij vlagen weer de ploeg uit de tweede helft van het vorige seizoen met een uitstekende wedstrijdmentaliteit en goede kansen creëren. Een goede basis voor het vervolg van de competitie.