RKVVO verliest bij FC Eindhoven AV

Eindhoven – Na de goede start tegen Blerick was RKVVO erop gebrand om ook tegen de amateurs van FC Eindhoven een goed resultaat neer te zetten. FC Eindhoven op haar beurt was na de nederlaag tegen Rood-Wit gespitst op een goed resultaat tegen RKVVO. FC Eindhoven geldt als een van de titelkandidaten en nog meer schade wilde men niet oplopen. Prima vooruitzichten voor een leuke pot voetbal in het Jan Louwers stadion.

Vanaf de aftrap leek het alsof RKVVO vooral onder de indruk was van de entourage en vergat te voetballen. Al in de 5e minuut werd dit meedogenloos afgestraft door Stanley Verbeek die na een goede voorzet een vrije kopkans kreeg en doelman Sven van de Oever kansloos liet. Goed en wel begonnen stonden RKVVO dus al op achterstand. In de 16e minuut was er een eerste goede aanval van RKVVO op het doel van Eindhoven. Langzaam keerden zich de kansen en er ontstonden goede mogelijkheden voor RKVVO. Dichtbij een doelpunt waren Rob van der Plaat en Wesley van Reijen. Deze laatste had in de 1ste helft de grootste kans maar met kunst en vliegwerk wist de goalie van Eindhoven zijn doel schoon te houden. In de eindfase van de 1ste helft had RKVVO duidelijk het beste van het spel en werd Eindhoven ver teruggedrongen op de eigen helft. De rust brak echter aan met een 1-0 stand.

In de 2de helft was het opnieuw RKVVO wat met goed verzorgd combinatiespel Eindhoven verder onder druk zette. In de 55e minuut had dit direct resultaat. Wesley van Reijen speelde zich mooi vrij binnen de 16 meter en zijn schot op het doel gaf de doelman van Eindhoven het nakijken (1-1). Even leek het erop dat RKVVO zou kunnen doordrukken en de wedstrijd volledig naar zich kon toetrekken. In de 61e minuut was het echter eerst een schot van Eindhoven tegen de paal wat een waarschuwing voor RKVVO zou inhouden. Even later was het dan toch raak voor Eindhoven. In een scrimmage voor het doel van RKVVO trok uiteindelijk een van voorwaartsen aan het langste eindje en de bal verdween tegen het net.

Deze 2-1 kwam RKVVO uiteindelijk niet meer te boven. De combinaties werden onzorgvuldiger terwijl juist Eindhoven er meer en meer in ging geloven de wedstrijd in winst om te zetten. Diep in de 2de helft leidde dit tot een aanval over rechts die na een bekeken voorzet met een droge knal vakkundig werd afgerond. Sven van de Oever was kansloos op dit bekeken schot in de rechter benedenhoek. Met de 3-1 op het bord was de wedstrijd gespeeld en bleven de punten in Eindhoven.

5. Verbeek 1-0; 54. v. Reijen 1-1, 68. 2-1, 82. 3-1

RKVVO: v.d. Oever; Antonis (Segers), Jasper Mol, Soetens, v. Baren, van Doormalen, Jorrit Mol (Djulic), v. Reijen, Bujitu, v. Dijk, v.d. Plaat (Vruggink)