RKVVO komt op voorsprong als Bujitu de bal langs de uitkomende keeper tikt - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO verliest opnieuw

Oerle – Vandaag stond de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma, thuis tegen Braakhuizen. Een tegenstander uit het rechter rijtje, terwijl RKVVO tegen de kopgroep aan zit en zelfs vorig weekend de 1e periodetitel veroverde. Een makkie? Nee, in de 2e periode gaat het nog niet echt geweldig met de Oerlenaren. En ook tegen deze lager geplaatste ploeg uit Geldrop kon RKVVO geen potten breken.

Het eerste kwartier gebeurde er niets noemenswaardigs. Beide teams waren zo druk met aftasten dat er veel misging. Verkeerde passes, slechte aannames. Het leidde tot geen enkele kans. Na dat eerste kwartier was het Braakhuizen dat RKVVO onder druk zette. Oers werd teruggedrongen en kon daar alleen via een lange bal onderuit te komen. Braakhuizen wist echter uit dit overwicht geen grote kansen te creëren en vaak scoort dan de tegenstander. Zo ook nu Oerle.

Op het middenveld werd Bart Sanders weggestuurd. Hij speelde zich vrij op rechts en uit zijn afgemeten voorzet kon Jordan Bujitu de 1-0 binnentikken. Misschien tegen de verhoudingen in maar een kniesoor die daar op let.

De 2e helft kende een goed begin van RKVVO. Van achteruit werd goed opgebouwd en met mooie, korte combinaties werd Braakhuizen flink teruggedrongen. Het wachten was op de 2-0. Maar zoals Oerle in de 1e helft tegen de verhouding in wist te scoren was dat in de 2e helft Braakhuizen.

Een verre uittrap van de keeper van Braakhuizen werd volkomen verkeerd ingeschat, waardoor de Braakhuizen-spits Mike de Meij eenvoudig kon scoren. Hierna was het geloof bij de mannen van Oers kwijt. Braakhuizen ging er meer in geloven en zette fysiek ook een tandje bij. De 1-2 hing in de lucht en bleef ook niet lang uit. Vanuit een scrimmage na een corner stond Rik Slaats helemaal vrij en kon eenvoudig inkoppen.

RKVVO zette nog een kwartier lang een slotoffensief in maar het mocht niet meer baten. Ook het inbrengen van Bram van der Velden en de A-speler Jarno van Bussel leverde niet de gehoopte gelijkmaker op.

24. Bujitu 1-0; 58. de Meij 1-1, 75. Slaats 1-2

RKVVO: Huijbers; Beelen, L. Segers, B. Soetens, Jasper Mol; v. Doormalen, v. Reijen, Kempers (v.d. Velden); Bujitu, Sanders, v. Dijk. Invallers: J. Verhoeven, v. Bussel.