dinsdag 19 maart 2024
Günüç aan de bal, Fasen kijkt toe - Foto: www,sparta18.nl

Rood Wit behaalt driepunter met 10 man

Sevenum – Rood-Wit en Sparta’18 troffen elkaar deze zondagmiddag op sportpark ’t Spansel in Sevenum voor het eerst in de historie. Nadat doelman Mark Smulders afgelopen dinsdag een handblessure opliep, stond keeperstrainer en oud-keeper Jeffrey Kleine-Deters onder de lat. En met succes, want hij keepte een foutloze wedstrijd. Toeschouwers betitelden de wedstrijd als een “hotseknots” wedstrijd, die Rood-Wit echter wel winnend kon afsluiten en dat met slecht 10 man op het veld.

De Roodwitten begonnen wat afwachtend aan het duel waardoor Sparta’18 het initiatief nam en merendeels het spel dicteerde. Na tien minuten spelen schoot Spartaan Stan Verhorstert rakelings naast het doel. Kort hierna moest de aanvoerder van de thuisploeg, Thijs Mertens, het veld verlaten met een enkelblessure. Na een half uur negeerde scheidsrechter Geertsen uit Best het vlagsignaal van de Sparta’18-grensrechter. Sparta’18-keeper Maarten Lucassen stormde de 16 uit en kon de bal ternauwernood wegtrappen. Waren de Roodwitte aanvallers wat alerter geweest dan was een doelpunt mogelijk geweest. In de 39e minuut kwam Spartaan Rob Peeters in scoringspositie maar Jeffrey Kleine-Deters redde bekwaam met de voet, waardoor de rust met een 0-0 inging.

Het begin van de tweede helft werd ontsiert door een direct rode kaart voor Gideon Pieschel, die bij een duel met zijn tegenstander zijn beheersing verloor. Echter, met tien man deed Rood-Wit er een schepje er bovenop: duelkracht en hard werken. Na een uurtje spelen bracht trainer Robbert Verhoeven Jan van Hout in het veld. Met de lange bal kon Jan van Hout in stelling gebracht worden. Met zijn snelheid bracht hij enkele keren met scherpe voorzetten de Sparta’18-verdediging aan het wankelen. In de 65e minuut schoot Stef Fasen in de rebound op doel, maar zijn inzet werd tot corner getikt. Vier minuten voor het laatste fluitsignaal werd Jan van Hout over rechts gelanceerd en liet de verdediger zijn hielen zien. De verrassende pegel die vervolgens van zijn rechtervoet vertrok was werkelijk grandioos. De keeper van Sparta’18 was dan ook kansloos op dit verwoestende schot in de kruising: 0-1.

Het was zeker geen gestolen overwinning. Met geloof houden en hard werken is het een verdiende overwinning geworden van de nummer 5 tegen de nummer 4 van de tweede klasse.