Rood-Wit berooft EFC van titelaspiraties

Eersel – Vorige week zondag bracht Rood-Wit ten koste van Marvilde de spanning terug aan kop van de ranglijst. Zeven dagen later – op Moederdag  – deed Rood-Wit weer van zich spreken maar nu ten gunste van Marvilde. Door de remise van Rood-Wit bij EFC in Eersel en de winst van Marvilde in Blerick, kan Marvilde het kampioenschap bijna niet meer ontgaan. In de rust zag het er niet naar uit dat Rood Wit wat in de pap te brokkelen had, bij een ruststand van 2-0 in het voordeel van EFC. In de tweede helft herpakten de bezoekers uit Veldhoven zich. Jan van Hout noteerde de aansluitingstreffer en in de blessuretijd (lees: drinkpauzetijd) maakte wederom Jan van Hout met een hakbal een einde aan alle titelaspiraties van EFC. Eindstand 2-2.

De wedstrijd begon wat later vanwege een mooi moment voor EFC-speler Jan van Heukelom: hij werd gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd. Al in de derde minuut had Rood-Wit op voorsprong moeten komen. Dwayne Bijvelds gaf een assist op maat op het hoofd van topscorer Joey Hellstern. Hij kopte de bal naar de grond tussen de palen, maar EFC-keeper Koen Wouters redde uitstekend. Twee minuten later leed Dwayne Bijvelds in het centrum van de verdediging knullig balverlies waarna de Ereselse topscorer Max van Limpt de bal snoeihard tegen de touwen joeg: 1-0.

Na 20 minuten kwam rechtervleugelaanvaller Jan van Hout vrij voor de EFC-keeper, maar zijn schot was niet zuiver genoeg waarna de bal over de achterlijn rolde. Drie minuten hierna verdubbelde wederom EFC-er Max van Limpt, na klungelig gestuntel in de defensie van Rood-Wit, de score naar 2-0. Na een half uur spelen ging Dwayne Bijvelds achter de bal staan voor een vrije trap net buiten de 16. Zijn inzet belandde precies op het hoofd van Jim van Beek die de bal keihard inkopte maar zijn inzet had een beter lot verdiend.

In de rust kwamen bij de bezoekers met Stef Fasen en Batuhan Günüç twee nieuwe krachten in het veld wat voor wat meer beleving aan Veldhovense kant zorgde. Rood-Wit bracht EFC dan ook verscheidene keren in moeilijkheden maar de thuisploeg hield zich vooralsnog staande. Zo ook bij de lob van Joey Hellstern over EFC-keeper Koen Wouters, maar ook die bal ging niet over de doellijn. Pas in de 65-ste minuut kwam het geloof van Rood-Wit terug in de wedstrijd. Het was Jan van Hout die samen met EFC-keeper Koen Wouters de lucht in ging bij een ‘hoge bal’ en met een kopbal de 2-1 aantekende.

Kort voor het einde van de officiële wedstrijd bracht Joey Hellstern bij een counter van EFC invaller, Joël Prat uit balans die vervolgens de aanval (voordeel) voortzette. Scheidsrechter Cairo uit ’s-Hertogenbosch had voordeel kunnen/moeten geven aan EFC maar hij volgde het vlagsignaal op van de neutrale assistent-scheidsrechter. Hierdoor kreeg Roodwitter Joey Hellstern zijn tweede gele kaart en dus rood. Ondanks met een man minder bleef Rood-Wit er in geloven en met succes! Jan van Hout prikte met een prachtige hakbal op de rand van de zestien de 2-2 binnen. In ‘the dying seconds’ hielden de roodwitte supporters uit Veldhoven hun adem nog even in, maar gelukkig ging een Eersels schot rakelings naast het doel van Niels Bouwman. Eindstand 2-2.

EFC: Wouters; v. Kemenade, v. Borrenbergen (34. v. Sambeeck), v. Heukelom, Blox, Theuws, Vercammen (v. Ekert), v. Gerwen, Beljaars, v. Limpt (Prat), Hooyen
Rood Wit: Bouwman; Cox,  v. Beek, Maes, Bierens (46. Günüç); Damman,  Brugman, Bijvelds (46. Fasen); Pieschel , Hellstern, v. Hout