donderdag 18 april 2024
Robert Bettgens in de aanval - Foto: Margo Subnel

Rood WIt brengt zichzelf in de problemen

Veldhoven – Rood Wit V. heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door tegen Mierlo-Hout, de rode lantaarndrager in de 2e klasse, met 0-2 te verliezen. Bovendien beëindigde de Korzebewoners de wedstrijd met 9 man. Dwayne Bijvelds en Marcel Bierens moesten voortijdig vertrekken met een rode kaart. In tegenstelling tot de heenwedstrijd, die in een monsterscore van 5-5 eindigde, werd deze thuiswedstrijd dan ook een ontluistering voor de roodwitters.

In vergelijking met vorige week kon Rood Wit weer beschikken over Jan van Hout (alhoewel licht geblesseerd), Stef Schellekens en Jim van Beek. In de strijd tegen degradatie zijn dit spelers die Rood Wit goed kan gebruiken. Zeker nu hekkensluiter Mierlo-Hout op bezoek kwam in Veldhoven; een stugge ploeg waartegen het in de heenwedstrijd doelpunten regende. Maar al vrij snel werd duidelijk dat er in deze wedstrijd niet zo veel gescoord zou worden. De eerste kans viel pas in de 18de minuut te noteren toen Jim van Beek de bal op de kruising werkte. Verder gebeurde er niet heel veel in de eerste helft.

De tweede helft begon zoals de eerste helft geëindigd was, zonder al te veel spektakel. Rood Wit drong wel aan, maar ook in de tweede helft creëerde de thuisploeg maar een beperkt aantal kansen. Alleen Gideon Pieschel had aanspraak op de openingstreffer, maar hij vond de doelman van Mierlo-Hout op zijn weg. Tot de 70ste minuut was Mierlo-Hout niet echt gevaarlijk geweest. Toch stond een fractie later de 0-1 op het scorebord. Maik Raaijmakers werd met een dieptepass goed aangespeeld en hij kon vrij simpel de vrijstaande Thom Meeuwsen aanspelen. Voor Meeuwsen was het een koud kunstje om Mark Smulders te passeren.

Enkele minuten later werd de schade voor Rood Wit nog groter. Invaller Dwayne Bijvelds ontving namelijk van scheidsrechter de Goeij de rode kaart. In eerste instantie werd er een overtreding op Bijvelds gemaakt door Niek Klaassen, waar de scheidsrechter ook voor floot. In een reactie duwde Bijvelds Klaassen van zich af. De Goeij gaf een gele kaart aan de speler van Mierlo-Hout en een rode kaart aan Bijvelds, die in totaal 18 minuten op het veld heeft gestaan.

In de slotfase probeerden de 10 man van de thuisploeg het nog wel, maar echt grote kansen werden er tegen het overtal uit Mierlo-Hout niet gecreëerd. In de slotseconde sloegen de gasten zelfs nog genadeloos toe. In de blessuretijd bracht aanvaller Sander Vereijken de 0-2 eindstand op het scorebord. In het tumult wat daarop volgde kreeg Marcel Bierens ook nog de rode kaart van de scheidsrechter.

Waar Rood Wit met een overwinning afstand had kunnen nemen van de degradatiezone, moet het na deze ontluisterende nederlaag zien dat staartploegen steeds dichterbij kruipen. Nu ook nog eens 2 extra spelers door de rode kaarten de komende wedstrijden van de zijkant mogen bekijken, gaan de Korzenaren een moeilijke periode tegemoet, waarin alle zeilen bijgezet moeten worden om niet in de problemen te komen.

RoodWit: Smulders; Damman, v. Beek, v. Doorn, Bierens; Brugman, Kempers (46. Bettgens), Schellekens; Djulic (46. Fasen), v. Hout (55. Bijvelds), Pieschel