dinsdag 19 maart 2024

Rood Wit doet goede zaken in Limburg

Blerick – In de uitwedstrijd tegen het Blerick heeft Rood Wit V. een goed resultaat neergezet. Tegen de Limburgse laagvlieger was Gideon Pieschel de grote man. Hij had een belangrijk aandeel doordat hij bij alle Veldhovense doelpunten betrokken was. Rood Wit V. won uiteindelijk met 1-5.

Voor Rood Wit V. was het van belang om vandaag geen averij op te lopen. Al snel werd duidelijk dat dit tegen Blerick ook niet nodig was. Stef Houben werd in de eerste twintig minuten dol gespeeld door Gideon Pieschel. In de 23e minuut greep de Limburgse trainer al in. Echter, toen had Stef Fasen Rood Wit V. al op 0-1 gezet. Pieschel liet Houben vertwijfeld achter en bediende Fasen op maat. De Veldhovense spits wist wel raad met de voorzet en liet doelman Decker kansloos. In het restant van de eerste helft werd de thuisploeg wel beter, al leverde dit geen grote kansen op. In de 40e minuut zag men wel een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden.

Meteen na de theepauze bracht Mitchel Kluijtmans de score op 0-2. Wederom was het Pieschel die een assist afleverde. Blerick was even van slag en Rood Wit V. vond het wel best. Tot de 65e minuut gebeurde er weinig op sportpark ’t Saorbrook, maar daarna gebeurde er echter voldoende. In de slotfase vielen er nog 4 doelpunten en 1 rode kaart!

In de 65e minuut bracht Blerick de spanning terug door een vrije trap achter doelman Mark Smulders te plaatsen. Enkele minuten later moest de thuisploeg met 10 man verder, nadat doelman Decker ver uit zijn strafschopgebied Kluijtmans neerhaalde. Scheidsrechter Caluwe kon niets anders dan de doelman de rode kaart te geven. Doordat Blerick al drie keer had gewisseld moest er een veldspeler (invaller Stevie Sanders) het doel gaan verdedigen. Rood Wit V. profiteerde maximaal van deze overtal situatie, want de gasten wisten nog drie keer te scoren. In de 83ste minuut was Mike Meulenbroek als invaller in het veld gekomen en hij had maar 10 seconden nodig om zijn aandeel in de wedstrijd op te eisen. De invaller bracht na wederom een assist van Pieschel de score op 1-3.

Niet veel later mocht ook Remco van Etten, hij was zojuist ingevallen, aantekenen voor de 1-4. Middels een mooi lobje liet hij invaller doelman Sanders kansloos. In de slotseconden wist Pieschel zijn uitstekende wedstrijd te bekronen met een treffer.

Fasen 0-1; Kluijtmans 0-2, 65. 1-2, 83. Meulenbroek 1-3, 85. v. Etten 1-4, Pieschel 1-5

Opstelling:
Rood Wit: Smulders; Veenstra (44. Zondag), v. Beek, Damman, Brugman, Schellekens, Günüç, v. Doorn, Kluijtmans (83. Meulenbroek), Fasen (75. v. Etten), Pieschel.