Rood Wit en Heeze scoren niet

Veldhoven – Na de oorwassing van vorige week tegen EFC herpakte Rood Wit zich deze zondag aardig door een punt te pakken tegen concurrent RKSV Heeze. De eerste helft was voor de gasten uit Heeze, die een penalty misten. In de tweede helft was Rood Wit de betere partij, maar er werd echter niet gescoord.

Rood Wit begon aardig aan de wedstrijd tegen Heeze, dat 1 plaats boven de Veldhovenaren op de ranglijst stond, maar wel met 6 punten meer. Over en weer waren er wat kleine kansjes, zonder dat de keepers echt werden getest. Toch hadden de gasten na elf minuten de ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen. Mark Smulders maakte een overtreding in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Kerkhof kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Tom Derkx ging achter de bal staan om de score te kunnen openen. Derkx schoot de bal echter keihard op de paal, waarna de rebound er ook niet in ging.

Na een klein half uur spelen kwam Rood Wit er via een vlot lopende combinatie goed uit. Vinko Djulic wist met een steekpass Jan van Hout vrij te spelen. De Rood Wit spits zette de bal hard voor maar Stef Fasen had het vizier niet goed staan. Zijn inzet verdween over het doel van Heeze. Vlak daarna kon de scheidsrechter wederom fluiten voor een strafschop voor Heeze, maar de leidsman liet dit na. Dave Brugman leek een overtreding te maken op Ivo Moerenhout, maar de scheidsrechter zag er niets in.

In de tweede helft was Rood Wit de bovenliggende partij. Waar in de eerste helft bijna alle afvallende ballen voor Heeze waren, daar kwam Rood Wit in de tweede helft veel scherper uit de kleedkamer. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd, maar via Djulic en Van Hout had de thuisploeg zeker de mogelijkheid om de score te openen. Net zoals Mark Smulders wist Vincent Jansen zijn doel schoon te houden, waardoor de eindstand op 0-0 werd bepaald.

Rood Wit: Smulders; Brugman, van Beek, Maes, Damman (59. Bijvelds); Djulic, Schellekens, van Doorn; Fasen, van Hout, Kluijtmans (72. Driessen)