Rood Wit gaat kopje onder in Venlo

Venlo – In de tweede wedstrijd van het seizoen kon Rood Wit opnieuw geen potten breken. Rood Wit speelde een zeer zwakke wedstrijd en de 4-0 nederlaag was dan ook een terechte uitslag.

Vorige seizoen eindigde Venlosche Boys op een tweede plaats in de tweede klasse. Het was dus zeker een ploeg om rekening mee te houden. In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op, al waren de beste kansen voor Venlosche Boys. Na twintig minuten spelen creëerde Rood Wit haar eerste kans. Aanvoerder Davy Brugman zette de bal prima voor, maar Stef Schellekens stond niet goed opgesteld, waardoor hij de bal maar half raakte. Doelman Ruud Stienen kon de bal eenvoudig keren. Vóór deze kans was Venlosche Boys al twee keer gevaarlijk geweest en ook de volgende kans was voor de Venlose ploeg.
Na een half uur spelen kreeg Vinko Djulic twee mogelijkheden namens Rood Wit, maar twee keer vond hij de doelman op zijn weg. Vlak voor het rustsignaal wist de thuisploeg dan toch te scoren. Bob Hoveling bracht de gastheren op een terechte voorsprong. De voorsprong was gezien het spelbeeld terecht, maar kwam voor Rood Wit V. wel op een verkeerd moment.

Waar Rood Wit V. in de eerste helft nog aardig mee kon met Venlosche Boys liet de ploeg van Robbert Verhoeven het in de tweede helft volledig lopen. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd, terwijl juist Venlosche Boys kans op kans kreeg. Het was dan ook wachten op nog meer Limburgse doelpunten. In de 55e minuut kon linksachter Kai Kuijpers eenvoudig intikken na een crosspass vanaf de rechterkant. Tien minuten later werd Bob Hoveling via een lange bal gelanceerd. Hoveling had nu vrij spel en dit buitenkansje liet hij niet onbenut, 3-0. Een kwartier voor tijd bracht invaller Kevin Haumann de eindstand van 4-0 op het bord. En zo werd het een ontluisterende nederlaag voor Rood Wit.

Rood Wit: Bouwman; Bierens (63. Bijvelds), v. Beek, Maes, Brugman, Schellekens, v. Doorn, Verhoeven, Djulic (46. Pieschel), Driessen (68. Damman), Kluijtmans.