donderdag 28 maart 2024

Rood Wit kopje onder in Weert

Weert – Op een waterkoud sportcomplex Drakesteyn in Weert waren de Roodwitters te gast bij Wilhelmina ’08 dat op de tweede plaats staat van de ranglijst. En dat was vanaf de eerste minuut van het duel te zien. Het was de thuisploeg Wilhelmina ’08 dat het spelbeeld bepaalde. De bezoekers werden meer dan regelmatig teruggedrongen op hun eigen speelhelft, wat uiteindelijk resulteerde in een forse nederlaag.

Ondanks het veldoverwicht van Wilhelmina ’08 was er in de 25e minuut en kansje voor Stef Schellekens. Zijn inzet op korte afstand van het doel van Wilhelmina ’08 werd door de keeper van de thuisploeg tot corner verwerkt. Toch duurde het tot diep in de eerste helft voordat Wilhelmina ’08 de score opende. Eerst was er nog een vlammend afstandsschot van Weertenaar Aimane M’Rabet Eloued dat door Mark Smulders knap tot hoekschop werd getikt. Uit deze corner viel het eerste doelpunt. De roodwitte verdedigers bleven te lang hangen in het doelgebied waardoor het voor Aimane M’Rabet Eloued eenvoudig was om van dichtbij de score voor de thuisploeg te openen. Nadat de goed leidende scheidsrechter Stijn Berben uit Breda in de slotfase van de eerste helft ten onrechte het vlagsignaal van zijn assistent van de bezoekers negeerde, prikte Weertenaar Yassine Farah de bal op de kruising van de paal en de lat, waardoor de ruststand 1-0 bleef.

Ook in de tweede helft bleek dat Wilhelmina ’08 in alle linies veruit de betere was. De Roodwitten probeerden het wel maar waren vanmiddag machteloos. De thuisploeg combineerde er flink op los. In Na ruim een half uur  besliste Wilhelmina ’08 de wedstrijd definitief. Invaller Muhamet Gashi en wederom Aimane M’Rabet Eloued namen het tweede en derde doelpunt voor hun rekening. In de 81e minuut bepaalde Yassine Farah de eindstand op 4-0.

Aimane M’Rabet Eloued 1-0; 65. Gashi 2-0, 67. Aimane M’Rabet Eloued 3-0, 81. Farah 4-0

Rood Wit: Smulders; v. Doorn, v. Beek, Maes (68. Chelah), Damman (46. v. Hout); Günüç, Brugman, Schellekens; Fasen, v. Bladel (76. Veenstra), Slegers