vrijdag 29 maart 2024

Rood Wit kruipt naar 3e plaats

Eindhoven – Na het ongelukkige verlies vorige week tegen koploper EFC won Rood-Wit van de directe concurrent op de ranglijst FC Eindhoven/AV met 1-2. De wedstrijd werd gekenmerkt door het groot aantal keren dat de bal op de lat of op de paal werd geschoten of gekopt, door met name FC Eindhoven. De overwinning was mede te danken aan keeper Mark Smulders van Rood-Wit die meer dan 90 minuten zijn doel schoon hield door subliem keeperswerk.

In het Jan Louwers Stadion – waar iedereen een zitplaats kon uitkiezen – werd de wedstrijd geleid door de Groningse scheidsrechter Steeman, woonachtig in Brussel (B). Al in de derde minuut van het duel wees de scheidsrechter resoluut naar de stip. Jan van Hout stuurde Gideon Pieschel de 16 in waarna FC Eindhoven-keeper Cas Peters de speler van Rood-Wit neerlegde. De penalty werd door Gideon Pieschel onberispelijk binnengeschoten: 0-1.

Het verdere beeld van de eerste helft liet een duidelijk veldoverwicht zien voor de thuisploeg. Maar de verdediging van Rood-Wit stond als een huis en in het geval FC Eindhoven een scoringskans kreeg, stond de paal en de lat in de weg voor de gelijkmaker. FC Eindhoven-speler Nick van de Berk raakte in de eerste helft maar liefst drie keer het aluminium. In de blessuretijd van de eerste helft raakte Jan van Hout voor de bezoekers ook de lat. Ruststand 0-1.

Het duel was in de tweede helft nog geen kwartier oud en FC Eindhoven had alweer twee keer de bal op de lat getrapt. FC Eindhoven bleef de verdediging van Rood-Wit testen. In het geval een van de spelers van FC Eindhoven de verdediging te slim af was, was het Rood-Wit-goalie Mark Smulders die in de weg stond met fraaie reddingen. Vermeldenswaard was ook het sterke optreden van Roodwitter Batuhan Günüç die elke keer goed stond opgesteld om de bal te onderscheppen.

In de 70e minuut viel het bevrijdende tweede doelpunt door Roodwitter Stef Schellekens. Het voorbereidende werk kwam van Jan van Hout die over rechts enkele FC Eindhoven-spelers passeerde en de bal doortikte naar Stef Schellekens die de bal laag en onhoudbaar in het doel schoot, 0-2. Nadat Gideon Pieschel kort voor tijd nog rakelings over het doel schoot, kwam in blessuretijd toch nog de aansluitingstreffer voor de thuisploeg. Een ongelukkige terugspeelbal werd in het hart van de verdediging door FC Eindhoven opgepikt met een vrije doorgang naar het doel, 1-2. Ondanks de druk naar voren van de thuisploeg kwam de voorsprong echter niet meer in gevaar.

3. Pieschel 0-1 (str); 70. Schellekens 0-2, 90+3. 1-2

Opstelling:
Rood Wit: Smulders; v. Etten, Günüç, v. Beek, Damman; Schellekens, Brugman (85. Maes), v. Doorn (72. Fasen), Meulenbroek (46. v. Gerwen), v. Hout, Pieschel