donderdag 25 april 2024

Rood Wit in Limburg fors onderuit

Neeritter – Nog nooit hadden Veritas en Rood Wit elkaar getroffen, maar dit eerste treffen in de historie werd er niet eentje om snel aan terug te denken voor de Veldhovenaren. Veritas was met 12 winstpunten medekoploper in de klasse 2H, Rood Wit heeft de grootste moeite om aan te klampen bij de middenmoot. Op sportpark Breierein in het Limburgse Neeritter, op de grens met België, verloren de Veldhovenaren met forse cijfers. In de eerste 45 minuten zagen de toeschouwers maar liefst zeven doelpunten en in de twee helft nog eens vier!

In de 3e minuut stond de verdediging van Rood-Wit nog te slapen, waarna Veritas-spits Koen Stoop ongehinderd kon inkoppen, 1-0. Vijf minuten later trok Rood Wit de stand al weer gelijk. Vinko Djulic plaatste de bal vanaf links naar de op rechts opgekomen vleugelverdediger Maikel Damman. Zijn assist was op maat voor de inkomende Jan van Hout die bij de eerste paal de bal fraai in de lange hoek kopte, onhoudbaar voor de Veritas-keeper: 1-1.  In de 12e minuut kwam Rood-Wit zelfs op voorsprong nadat Jordy Maes vanaf de zestienmeterlijn gericht uithaalde naar de linkeronderhoek: 1-2.

Naarmate het duel vorderde konden meer doelpunten niet uitblijven. Na ruim 20 minuten gaf scheidsrechter Kox uit Maastricht Veritas een discutabele strafschop. Mark Smulders zou zijn tegenstander in de 16 ten val hebben gebracht. Een hoogst twijfelachtige beslissing volgens de meegereisde Rood Wit supporters! De pingel werd onberispelijk ingeschoten door de 38-jarige Peter Hansen, waardoor de stand weer gelijk was, 2-2. Na een half uur kwam Veritas op voorsprong door een prachtige loopactie en kopbal in de lange hoek van opnieuw Koen Stoop: 3-2. Kort hierna profiteerde wederom Veritas-spits Koen Stoop van een misverstand tussen keeper Mark Smulders en verdediger Jim van Beek: 4-2. En voor Rood Wit werd het net voor rust nog rampzaliger door een doelpunt met opnieuw een luchtje. Assistent-scheidsrechter Dennis Buiting vlagde duidelijk voor buitenspel. Echter, de scheidsrechter negeerde het signaal van zijn assistent. Voor Jordi Beelen was het vervolgens een koud kunstje om de 5-2 te scoren.

Na de theepauze zaten de supporters maar amper op de tribune toen Jan van Hout zijn tweede doelpunt scoorde. Hij stoomde met zijn sterke lijf op over de as van het veld richting Veritas-keeper Mike Betting, die hij koelbloeding passeerde: 5-3. Het duurde echter nauwelijks een paar minuten voordat Veritas-speler Sjoerd Zuthof alweer de 6-3 scoorde. Langzamerhand moest er een telraam aan te pas komen om de stand bij te houden. In de 66e minuut kwam Vinko Djulic sterk door over links en ging de 16 in. Vanaf de achterlijn legde hij de bal precies op maat naar de inkomende Jan van Hout. Zijn harde schot werd echter op miraculeuze wijze door de Veritas-keeper over de lat getikt. In de slotfase deed invaller Bart Driessen zich gelden. Collega-invaller Gideon Pieschel stuurde Bart Driessen de diepte in waarbij hij vrij voor de keeper kwam. Hij schoot de bal koelbloedig en onhoudbaar in de rechterhoek: 6-4. Toch werd dit niet de eindstand. Binnen een minuut scoorde Veritas-spits Koen Stoop zijn vierde treffer: 7-4. Rood Wit stelde vandaag aanvallend niet teleur, maar er werden te makkelijk en te veel tegendoelpunten weggegeven.

Rood Wit: Smulders; Damman, v. Beek, Maes, Cox; Schellekens, v. Doorn, Djulic (67. Driessen), Kluijtmans (77. Pieschel), Bijvelds, v. Hout.