vrijdag 19 april 2024

Rood Wit machteloos in Asten

ASTEN – Rood Wit is ook na het duel met NWC nog steeds op zoek naar de eerste winstpunten. Trainer Koen van der Heijden wijzigde zijn basisopstelling op een drietal posities, waaronder een ‘nieuw’ verdedigingsblok. Zowel Jim van Beek als Sam Franse stonden na een blessure weer terug binnen de lijnen.

Ondanks deze omzettingen was het eerste elftal van Rood Wit niet bij machte om het NWC moeilijk te maken. Zowel in de eerste als in tweede helft was NWC de betere ploeg. Vooral de NWC-middenvelders speelden sterk tussen de linies waar de bezoekers geen grip op konden krijgen. In de 22e minuut was de eerste serieuze kans van NWC meteen raak. Een voorzet over rechts van Menno Janssen wordt door zijn broer Timo knap ingekopt, 1-0.

De tweede helft was nog maar drie minuten oud toen wederom Timo Janssen met een lage schuiver in de uiterste hoek de score verdubbelde naar 2-0. Rood Wit bleef daarna op zoek gaan naar de aansluitingstreffer maar was niet bij machte om de NWC-verdediging in verlegenheid te brengen. De Astenaren daarentegen kregen verscheidene kansen om de score op te voeren, maar Rood Wit-keeper Mark Smulders voorkwam dat met enkele fraaie reddingen.

22. T. Janssen 1-0; 48. T. Janssen 2-0

Opstelling:
Rood Wit: Smulders; Damman, S. Franse, v. Beek (70. Oldenhave), Slegers; Veenstra, Günüç, Maes (50. Schellekens); M. Franse, v. Hout (75. Meulenbroek), Mathilda
NWC: Brüsewitz; Leenen, v.d. Bosch, M. Janssen, v.d. Eijnde, Bosch, T. Janssen, Hurkmans, v. Deursen, Geuns (71. Ockers), v. Tilburg